Roberto Mancini ile yollarını ayırdıktan sonra Mircea Lucescu’dan olumsuz yanıt alan Galatasaray’da gözler alternatif isimlere çevrildi.

AYSAL, HOLLANDALI İSTİYOR

Başkan Ünal Aysal’ın, “Hollanda veya Alman ekolünden bir teknik adam getireceğiz” açıklamasından sonra Hollanda ekolünden yana karar alındı. Bu kararda Alman hocalar Jupp Heynckes ve Matthias Sammer isimlerinin takım çalıştırmayı düşünmemesinin etkili olduğu belirtildi. Sarı-kırmızılılar daha sonra Hollanda pazarına adeta kamp kurdu.

İLK HEDEF GULLIT

Hollandalı adaylar arasında öne çıkan isim şimdilik Ruud Gullit. 51 yaşındaki teknik adamla ilk temasların olumlu geçtiği ifade edildi. 1996-98 arası Chelsea’de oyuncu-antrenör olarak çalışan Gullit, 1998-99’da Newcastle’ı 2004-05 sezonunda Feyenoord’u çalıştırdı. Gullit, son 7 yılda sadece LA Galaxy ile Rusya’dan Terek Grozny’nin başında yer aldı.

İKİNCİ İSİM KLUIVERT

İkinci sırada öne çıkan aday Patrick Kluivert oldu. Hollanda Milli Takımı’nda Louis Van Gaal’in yardımcılığını yapan Kluivert’le menajeri aracılığıyla görüşme yapıldığı kaydedildi.Van Basten ZOR GİBİÜçüncü isim ise yine bir Hollanda efsanesi: Marco Van Basten... Ancak 18 Nisan’da Az Alkmaar ile sözleşme imzalayan Van Basten’in kulübünü bırakıp gelmesi zor görünüyor. 2004-2008 döneminde Hollanda Milli Takımı’nı çalıştırıp, EURO 2008’de boy gösteren 49 yaşındaki teknik adam, 2012-14 arasında ise Heerenven’de görev yapmıştı.

İKİ ADAY DAHA VAR

En güçlü adaylar arasında yer alan 66 yaşındaki Dick Advocaat geçen sezon AZ Alkmaar’ı çalıştırdı. 58 yaşındaki bir başka Hollandalı teknik adam Martin Jol de yine boşta olup sarı-kırmızılı kulübün ilgilendiği isimler arasında yer alıyor.

AYSAL: ACELEMİZ YOK

Bu arada Başkan Ünal Aysal, Abdi İpekçi’deki basketbol maçı sonrası teknik direktör konusundaki sorulara “Acelemiz yok. Vaktimiz var” yanıtını verdi. Mancini’nin yardımcılarından Tugay Kerimoğlu ise iki yıl daha kontratı bulunmasına karşın dün yönetimle görüşerek görevinden ayrıldı.
Editör: Barış Köksal