Sarı-kırmızılı ekibin savunmadaki değişmez isimlerinden Aurelien Chedjou'nun Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun Milli Takımı forması giymesi ve Semih Kaya'nın yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacak olmasının yanı sıra alternatif isimlerden Koray Günter'in de sakatlık yaşaması, bu pozisyonda teknik heyeti arayışa soktu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçının 2-0 kaybedilmesinin ardından, sarı-kırmızılı takımda "savunma alarmı" verildi.

Takım içinde alternatif arayışları

Savunmada 3 oyuncunun birden görev alamaması, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu takım içinde arayışa yöneltti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçında Hakan Balta ve Melo'yu stoper oynatan Hamzaoğlu, ikinci yarıda genç oyuncu Emre Can Coşkun'u denemesine karşın istediği verimi alamadı.

Özellikle Melo'nun savunmaya çekilmesiyle orta saha direncini kaybeden sarı-kırmızılılarda, Brezilyalı oyuncunun stoper olarak sergilediği performans da yeterli görülmedi.

Transfer çalışmaları

Galatasaray yönetiminin ara transfer döneminde takıma takviye yapmama planı, savunmada üst üste gelen sakatlıkların ardından değişti.

Daha önce Hamzaoğlu'nun özellikle stoper mevkisine takviye ihtiyaçları olduğunu dile getirmesine karşın, yönetim kanadından tersi yönde gelen açıklamalar dikkati çekmişti.

Hamzaoğlu'nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının ardından ise transfer yapmayı planladıklarını ancak henüz netleşen bir durum olmadığını kaydetmesi, sarı-kırmızılı kulübün bu konudaki planlamasının değiştiğini ortaya koydu.

Kaynak: Sabah

Editör: Barış Köksal