Dün gece Diyarbakır'da gelen ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la saat:17:00'da Atatürk Stadı'nda karışılacak olan Galatasaray takımı stada gelmeden önce toplanana bazı kişiler gerginlik çıkardı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a destek amacıyla Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Ekinciler Caddesi'nde karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Stadyumu'na doğru yürüyüşe geçen ve ellerindeki havai fişek ile maytapları sağa sola atan grup küfürler savrurarak stad önüne geldi. Burada bir süre bekleyen grup daha sonra yere attıkları sarı-kırmızı Galatasaray bayrağını ayaklarıyla çiğnedikten sonra yaktı.

Bayrağı yakan grup daha sonra Toplumsal Müdahale Aracına (TOMA) doğru yönlenerek taş ve maytaplarla saldırıda bulundu. Polis ekipleri ise duyarlı davranarak gruba uyarıda bulundu. Polisin bu tutumu gerginliği önlerken grup içerisinde bulunan bazı kişiler daha sonra çevrede park halinde bulunan bir aracın camını kırıp diğer araçlara zarar vermeye başladı.

Yaşanan bu olaya çevrede bulunan esnaf ve vatandaşların tepki göstermesiyle grup kendilerinin maçı izlemek için Atatürk Stadyumu'na alınıncaya kadar stad önünde beklemeyi sürdüreceklerini belirtti. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından polis stad çevresinde güvenlik önlemlerini iki katına çıkardı.

Kaynak: Sabah

Editör: Barış Köksal