Saha olayları nedeniyle 1 yıl ertelenmiş cezası bulunan Fenerbahçe, UEFA'ya yeri belirlenen taraftarlar dışında çıkan olaylardan sorumlu tutulmaması gerektiğini bildirdi.
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında Salzburg ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçı öncesinde olay çıkması halinde yürürlüğe girecek Avrupa'dan 1 yıl men cezasının kabusunu yaşıyor. Yarın oynanacak maç öncesinde 30 bin kişilik Arena Stadı'ndaki 23 bin bilet satılmış durumda. Bu biletlerin en az 6-7 bini Avrupa'da yaşayan Türkler'in aldığı belirlendi. Fenerbahçe yönetimi yarın oynanacak Red Bull Salzburg maçı için kulüpten sattığı biletleri kime sattığını ve hangi tribünlerde Fenerbahçe taraftarı olacağını UEFA'ya bildirdi ve bu taraftarlar dışındaki kişilerin çıkartacağı olaylardan sorumlu tutulmaması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe yönetimi, kulübün resmi sitesinden de bir açıklama yaparak taraftarlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı ve kesinlikle saha içi olaylarına karışmamalarını istedi.

"Fenerbaçe Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Taraftarlarımızdan beklentimiz, Salzburg ile oynayacağımız maçlar sırasında, bu durumu bir an olsun aklınızdan çıkarmaksızın bu sorumluluğu tribünde yer alan diğer renktaşlarımızla da paylaşması, her tür saha ve taraftar olayından kaçınmasıdır."

BATE MAÇINDAN SONRA VERİLMİŞTİ

Bu sorumluluk ve bilinçle takımımızı maçın son düdüğüne kadar destekleyecek taraftarlarımıza teşekkür ederiz..." Fenerbahçe, geçen sezon Kadıköy'de seyircisiz oynadığı BATE maçında dışarıdan sahaya atılan paraşütlü meşaleler nedeniyle Avrupa'dan 1 yıl men edilmiş ancak ceza 2 yıl ertelenmişti.

PARAŞÜTLÜ MEŞALE OLAYI!

Geçen sezon seyircisiz oynanan BATE maçında stadın dışından paraşütlü meşaleler sahanın içine atıldı. UEFA, bunu affetmedi, 1 yıl ceza verdi ve sonrasında 2 yıl erteledi!
Editör: Barış Köksal