İtalyan basını, Galatasaray'ın da teklif yaptığı öne sürülen Arjantinli Sampaoli'ye Fenerbahçe'nin 2.6 milyon Euro'luk teklif yaptığını duyurdu.

Teknik direktör Vitor Pereira ile devam edip etmeyeceği henüz belli olmayan Fenerbahçe için İtalya'dan şok bir iddia geldi. Mediaset Premium kanalı, sarı-lacivertli kulübün Lazio ile görüşme halinde olan için devreye girdiğini duyurdu. Haberde, Fenerbahçe'nin Arjantinli teknik adama yıllık 2.6 milyon Euro önerdiği belirtilirken, Lazio'nun bu teklif karşısında Sampaoli'yi Türk ekibine kaptırabileceği uyarısı yapıldı.

GALATASARAY'IN DA LİSTESİNDE

Sampaoli için Fenerbahçe ve Lazio dışında İspanya'dan Espanyol ve Valencia'nın da diğer seçenekler olduğu kaydedildi. 56 yaşındaki Jorge Sampaoli, özellikle 2012-16 yılları arasında çalıştırdığı Şili Milli Takımı'nda elde ettiği başarı ile ünlenmişti. Bu yılın başında Şili'deki görevinden ayrılan tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray'ın da radarında yer alıyor. Sampaoli, Fenerbahçe ile ilgili iddialara sessiz kaldı.

COPA AMERİKA'YI KAZANDI

Sampaoli, Şili Milli Takımı ile 2015 yılında Copa America'yı kazanırken, aynı yıl Güney Amerika'da yılın teknik direktörü seçildi. Tecrübeli çalıştırıcı, kulüp seviyesinde ise Universidad de Chile takımı ile iki kez Peru Premier Ligi'nde şampiyonluk yaşadı.

SPALETTI KAPIDAN DÖNMÜŞ

F.Bahçe'nin sezon başında Vitor Pereira'dan önce Luciano Spaletti ile masaya oturduğu ortaya çıktı. Ancak sportif direktör Terraneo'nun, İstanbul'a geldiğinde isteklerini artıran İtalyan çalıştırıcıyı 'paracı' diyerek veto edip, listede 2. sırada yer alan Vitor Pereira ile anlaştığı belirtildi.

kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal