Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmenin uğraşını veren Fenerbahçe özellikle Teknik Direktör Vitor Pereira’nın büyük önem verdiği orta saha transferinde sona geldi.

Sarı-lacivertli yönetim hem Portekizli hocanın raporu, hem de Sportif Direktör Terraneo’nun araştırmaları sonucu belirlediği 4-5 isimle görüşmelerde önemli yol katetti. Shakhtar Donetsk’in Brezilyalı yıldızı Fernando’yu listenin başına koyan Fenerbahçe, takımdan ayrılması kesinleşen 23 yaşındaki sambacının bonservisi için pazarlıklarını sürdürüyor.


Bonservis sıkıntısı

Yönetimin ilgilendiği bir diğer isim ise geçtiğimiz sezon Augsburg kulübünde kiralık oynayan Bayern Münih’in 19 yaşındaki genç yıldızı Pierre Höjbjerg. Danimarkalı oyuncu konusunda Alman kulübü ile kurulan ilk temasların olumlu sonuçlandığı, takımda forma şansı bulamayan Höjbjerg’in gerekirse kiralanabileceği de belirtildi. Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezon da gündemine giren bir diğer Danimarkalı Christian Eriksen için de nabız yokladığı ancak kulübü Tottenham’ın belirlediği astronomik bonservis ücretinin ciddi engel teşkil ettiği kaydedildi.

10 milyon euro

Sarı-lacivertliler Cagliari’nin İsveçli orta saha oyuncusu Albin Ekdal için de girişimde bulundular. Trabzonspor’un da listesinde yer alan 25 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe’ye yeşil ışık yaktığı ifade edildi. Fenerbahçe’nin Belçikalı Kevin Mirallas için de Everton Kulübü ile masaya oturduğu ortaya çıktı.

Avrupa’da birçok kulübün talip olduğu 27 yaşındaki oyuncuya 10 milyon euro bonservis ücreti öneren sarı-lacivertli ekibin İngiliz ekibinden yanıt beklediği kaydedildi. Kaynak: Mynet
Editör: Barış Köksal