Zonguldak'ta, U19 Ligi maçında çıkan kavgada darbe alan Burhan Koç'un dili boğazına kaçınca, saha komiseri kilitlenen çenesini anahtarla açarak futbolcuyu kurtardı.

Zonguldak'ta, Kilimli Belediyespor ile Ereğli Belediyespor maçının ardından çıkan kavgada kafasına darbe alan Ereğlili futbolcu Burhan Koç'un dili boğazına kaçtı. Saha komiseri 38 yaşındaki Nihat Ayaz, futbolcunun kilitlenen çenesini anahtar yardımıyla açıp dilini çıkararak hayatını kurtardı.

MAÇTA ÇIKAN KAVGADA BAŞINA DARBE ALDI

Geçen cumartesi günü Kozlu Stadı'nda, Kilimli Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasında oynanan U19 Futbol Ligi Play-Off yarı final maçında Ereğli Belediyespor, rakibini 2-1 yenerek finale yükseldi. Maç sonunda iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Kavgada başına darbe alan Ereğli Belediyespor'dan Burhan Koç, yere yığıldı.

DİLİ BOĞAZINA KAÇAN FUTBOLCUYU ANAHTARLA KURTARDI

Futbolcuya ilk müdahaleyi, sahada sağlık ekibi olmadığı için saha komiseri Nihat Ayaz yaptı. Ayaz, çenesi kilitlenen futbolcunun ağzını cebinden çıkardığı kapı kilidi anahtarı ile açtı. Ayaz, futbolcunun boğazına kaçan dilini de çıkararak nefes almasını sağladı. Hastaneye kaldırılan Burhan Koç, tedavisinden sonra taburcu edildi.

12 YILDIR TEMİZLİK İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞIYOR

Kozlu İlçesi Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'nde taşeron firmada 12 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Nihat Ayaz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun 7 yıl önce açtığı sağlık kursuna katılarak sertifika aldığını ve daha önce futbol sahalarında 3 yıl sağlık memurluğu yaptığını söyledi.

"İYİ Kİ CEBİMDE ANAHTAR VARMIŞ"

3 yıldır da saha komiseri olarak görev yapan Ayaz, şöyle konuştu: Futbolcunun ölümden döndüğünü ifade eden Ayaz, şunları söyledi: "O anda metal bir şey bulmak gerekiyordu. Yanımda anahtar olunca kurtardık. Şansımı deneyeyim dedim. Sonuçta hayat kurtarmak gerekiyordu. Biz de bunu yapmaya çalıştık. O anda iyi ki cebimde anahtar varmış ki antrenör arkadaşla beraber futbolcuyu kurtardık. Tabi Allah'ın yardımıyla oldu. Biz sadece vesile olduk. Müdahale geç olsaydı futbolcu, beyne oksijen gitmediği için ölebilirdi. Hayatını kurtarmanın mutluluğu var. İnşallah bir daha yaşanmaz"

"HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM"

Burhan Koç ise olay sırasında hiçbir şey hatırlamadığını belirterek, "Olayla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum. Tek hatırladığım yere düştüğüm. Arkadaşlardan duyduğuma göre ağzımı açmak için elimi ve dudağımı yırtmışlar. Ağzıma anahtar ve demir çubuk sokmuşlar. Allah kimsenin başına vermesin" dedi.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal