Fenerbahçe, sözleşmesi bittiği için yeniden anlaşmaya vardığı Emre Belözoğlu'na maç başı 50 bin euro ücret ödeyecek.

Fenerbahçe'de bir ilk yaşanıyor… Sezonun bitimiyle birlikte yaşanan kongre sürecinin ardından Aziz Yıldırım ve yeni yönetim takımda köklü bir değişikliğe gittiler.

BİR TEK EMRE KALDI

Uzun yıllardır forma giyen ve sözleşmeleri sona eren Egemen Korkmaz, Mert Günok, Selçuk Şahin, Bekir İrtegün ve Webo'yla yollar ayrılırken, Emre Belözoğlu. Fenerbahçe'de kalan tek isim oldu. Sportif direktör Giuliano Terraneo'nun da olumlu rapor vermesi üzerine tecrübeli oyuncu ile yola devam kararı alındı.

MAÇ BAŞINA ANLAŞMA

Ancak yönetimin geçen sezon 2.1 milyon Euro alan Emre'ye bu parayı yine verme gibi bir niyeti yoktu. Bu durum da kendisine iletildi. Ve tarihinde ilk kez yönetim yeni bir uygulamaya giderek garanti para vermeden maç başına anlaşma yaptı. 1 yıllık anlaşılan Emre'ye maç başına 50 bin Euro verilecek. Eğer kaptan 30 maçı geçerse bu para 75 bin Euro'ya çıkartılacak.

DİĞERLERİNE DE UYGULANABİLİR

Sarı-Lacivertliler'de ilk kez uygulamaya konulan bu anlaşmanın diğer yerli oyuncularda da denenebileceği öğrenildi. Özellikle yıllık 2.5 milyon Euro alan kaleci Volkan'a da böyle bir teklif yapılması bekleniyor.

Kaynak: Habertürk
Editör: Barış Köksal