Bir dönem Türkiye'de de forma giyen Gürcü asıllı Fransız oyuncu Victoria Ravva, aktif voleybol kariyerine son noktayı koyarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kadın voleybolcuları arasında yer alan Gürcü asıllı Fransız oyuncu Victoria Ravva, 25 yıllık kariyerini noktaladığını açıkladı. Efsane isim, 25 yıllık kariyerine son noktayı koyarken gözyaşlarına boğuldu.

TÜRKİYE'DE KUPA KAZANDI

40 yaşında aktif voleybol kariyerini sonlandıran efsanevi oyuncu, 20 yıldır formasını giydiği RC Cannes kariyerine 19 Fransa Ligi, 18 Fransa Kupası ve 2 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sığdırmayı başardı.1993-1995 sezonları arasında VakıfBank Ankara formasını da giyen Ravva, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Ravva'nın kariyerinde bireysel olarak; 2003 Şampiyonlar Ligi En Değerli Oyuncu, 2004 Şampiyonlar Ligi En İyi Smaçör, 2005 Şampiyonlar Ligi En Skorer Oyuncu, 2006 Şampiyonlar Ligi En Değerli Oyuncu, 2010 Şampiyonlar Ligi En İyi Blokör ödülleri yer alıyor.

MENAJER OLACAK

Ravva'nın önümüzdeki sezondan itibaren RC Cannes takımın takım menajerliği görevine gelmesi bekleniyor. Victoria Ravva, bir sembol haline geldiği RC Cannes'in her yıl hazırlattığı takvimlere verdiği cesur pozlarla da ününe ün kattı. Ravva'lı RC Cannes geçtiğimiz günlerde oynanan Fransa Ligi finalinde Le Cannet'i 2-0 geriden gelip 3-2 mağlup ederek sezonu şampiyon tamamladı.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal