Bir dönem İngiliz futboluna damgasını vuran, İngiltere'nin yetiştirdiği en önemli futbolculardan Paul Gascoigne Alkol sorununa bir türlü çözüm bulamıyor. 47 yaşındaki eski futbolcu, evinin önünde elinde içki şişeleriyle sarhoş bir şekilde görüldü ve polis tarafından hastaneye yatırıldı.

Dorset bölgesindeki evinin önünde, başını ellerinin arasına almış biçimde bulunan ünlü ismin bu hali hayranlarını üzdü. Zira olduğundan çok daha yaşlı gösteren Gascoigne'in alkole yenik düşeceği korkusunu yeniden gündeme getirdi. Bir zamanlar dünyanın en büyük yetenekleri arasında gösterilen İngiliz futbolcunun, kiralık evinden komşularının yüksek ses şikâyetleri nedeniyle atılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Gascoigne'in ilk kez aktif futbol hayatı döneminde ortaya çıkan alkol problemi sonraki yıllarda da büyük sorunlar doğurmuş ve ünlü ismin birçok kez rehabilitasyon merkezine gitmesine neden olmuştu.

İki kez alkol nedeniyle ölümle burun buruna gelen Gascoigne'e bipolar bozukluk teşhisi konmuştu. 1998 yılında 32 bardak viski içerek komalık olan futbolcu, 2004 yılında yayımlanan biyografisinde bulimiya, obsesif kompulsif bozukluk, bipolar bozukluk ve alkolizm nedeniyle tedavi gördüğünü açıklamıştı.
Editör: Barış Köksal