5'inci dakikada Atletico Madrid'i 1-0 öne geçiren ve İspanya şampiyonunu tekrar Devler Ligi'nde yarışın içine sokan Arda'yı yorumlayan Simeone, "Serbest oynadığı zaman bazı şeyleri kaybediyor ancak belli bir pozisyonda oynadığında olağanüstü; çünkü üstün taktik yeteneğe sahip" dedi.

UEFA'nın resmi internet sitesinde maçın adamı Arda Turan seçilirken, ilk hafta Olympiakos'a yenilen İspanyol ekibini Arda'nın zafere taşıdığı vurgulandı. Atletico için kritik bir öneme sahip maçta alınan galibiyetle Simeone'nin oyuncularının yeniden yarışa ortak olduğu belirtildi.

İspanya'nın önde gelen gazetesinin maç yorumunda başrol Arda'ya verildi ve "Arda, Avrupa'nın büyük takımlarını nakavt etmede ön plana çıkıyor. Bir kaç hafta önce Real Madrid ile Santiago Bernabeu'da oynanan lig maçında galibiyet golünü atan Arda, dün de Atletico'yu Juventus karşısında zafere taşıdı" denildi.

As gazetesi ise, "Arda'nın klası savaşı kazandırdı" başlığını kullandı. Sürmanşette ise "Türk oyuncu, Juanfran'ın asistini gole çevirerek gruptaki tüm takımların puanını 3'e getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Simeone, Arda'nın zamanlamasının çok iyi olduğunu ve defans oyuncularının atağa kalkmaları için alan yarattığını dile getirirken; Marca gazetesi de 27 yaşındaki oyuncu için, "Arda büyük katil" başlığını kullandı.
Editör: Barış Köksal