Sezon tamamlanınca sarı-lacivertli takımın gövdesi değişecek. Emre ABD'ye, Emenike ve Kuyt İngiltere'ye. Mert, Bekir ve Egemen ile sözleşme yenilenecek. Meireles ve Sow gözden düştü.

KANARYA DİŞİNİ SIKACAK

Ligin sona ermesine 9 hafta bulunurken bu son 2 ayda takımdaki herkes 20. şampiyonluğa ulaşıp 4. yıldızı takmanın hedefinde. Çalışmalar bunun için yapılıyor. Herkes üzerine düşenden biraz daha fazlasını yapıp, sorumluluk alıp, deyim yerindeyse "Dişini sıkacak".

Futbolcusundan teknik heyetine, Yönetiminden taraftarına kadar herkes gayret gösterip sezonu şampiyonluk ile tamamlamak için çalışacak.

LİG BİTİNCE TAKIM DAĞILACAK

Özellikle yaşı ilerleyen futbolcular ile yolların ayrılacağı kesinleşti gibi. Sözleşmesi biten oyunculardan Kuyt'ı Hollanda'dan Feyenoord ve İngiltere'den Southampton istiyor. Tecrübeli futbolcu artık yaşlandığı için sözleşme yenilenmeyecek.

EMRE İÇİN ISRARCI OLUNMAYACAK

Futbolundan çok olaylarıyla gündeme getirilen Emre Belözoğlu için de ısrarcı olunmayacak.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrasında eleştiri oklarının hedefi haline gelen, Almanya'daki milli takım kampında Beşiktaşlı taraftarların pankartlarla hedef aldığı tecrübeli oyuncu, Hollanda'da gurbetçi vatandaşlarımızın tepkisini toplamıştı. Islıklandığı için ısınmaya çıkmayan Emre'nin ismi okunurken, tribünlerde tepki sesleri yükseldi. Emre'nin, bu gelişme sonrasında milli takımı bırakmaya karar verdiği öğrenildi.

SADECE FENER'E KONSANTRE OLMAK İSTİYOR

35 yaşındaki futbolcu, daha önce de iki kez A Milli Takımı bırakmayı düşünmüş ancak bu planını hayata geçirmemişti. Ancak bu kez ciddi olan Emre'nin sadece Fenerbahçe'ye konsantre olmak istediği kaydedildi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN 20 NUMARAYI TERCİH ETTİ

Sezon tamamlanınca yönetim Emre ile ya sözleşme yenilemeyecek ya da 1 yıllık mukavele yapılacak. Chelsea'deki Terry örneğinde olduğu gibi tecrübeli isim ile 1 yıl daha devam edilecek. Emre'nin ise planlarını ABD'ye gitmekten yana yaptığı öğrenildi. Dünyaca ünlü futbolcular gibi onun da ilerleyen yaşı nedeniyle 1 yıl ABD Ligi'nde forma giyebileceği konuşuluyor.

KALE GÜVENLİ ELLERDE

Sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek oyunculardan Mert Günok takımda tutulmaya çalışılacak. Milli takımın da kalesini koruyan isimlerden olan 25 yaşındaki başarılı kaleci Mert ile sezon bitince masaya oturulacak. Egemen Korkmaz da yönetim ve teknik heyetin kalmasını istediği oyuncuların başında geliyor.

MEIRELES-SOW GÖZDEN DÜŞTÜ

Meireles ve Sow ise gözden düştü. 1'er yıl daha sözleşmeleri bulunan ancak eskisi kadar verimli olmayan bu oyunculara teklif gelmesi durumunda değerlendirilecek.

EMENIKE'NİN KREDİSİ BİTTİ

Emenike için ise şartlar zorlanmayacak. Her an protesto ile tekrar tekrar karşılaşma durumu olan Emenike'yi isteyen takımlar ile masaya oturulacak ve şartlar uygun olursa Nijeryalı oyuncu elden çıkarılacak. Ya da Emenike'ye uygun sistem ve takım arkadaşları oluşturulabilirse önümüzdeki sezon da elde tutulacak. Emenike'nin menajerinin Londra takımlarıyla temasta olduğu da dilden dile yayılıyor.

WEBO'NUN DURUMU BELİRSİZ

Yaşı ilerleyen isimlerden Webo ise Emenike ve Sow'un durumuna göre takımda kalacak. Emenike ve Sow ayrılırsa Webo ile 1 yıllık daha sözleşme yapılacak. Yönetim 15 Haziran'dan itibaren harekete geçecek.

TFF'nin aldığı sınırsız yabancı kurallarını da göz önünde bulunduran Sarı-Lacivertli yönetim önümüzdeki sezon için kadroyu gençleştirecek. Hızlı, dinamik ve oyunu iki yönlü oynayabilen futbolcular için araştırmalar şimdiden yapılıyor. Transfer taarruzu ise 15 Haziran'dan itibaren başlatılacak.

Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal