Sporx'in haberine göre; F.Bahçe'nin tarihi alt yapı tesislerindeki salonların çalıştırma ruhsatı olmadığı ortaya çıktı. Genel Sekreter Talat Yılmaz bu iddiayı "Evet bu yönde bir yazı geldi" diye doğruladı.

Türk sporunda tesisleşme konusunda bir çok başarıya ve ilke imza atan F.Bahçe Spor Kulübü'nün yüzlerce sporcunun faaliyet gösterdiği Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'yle ilgili çalışma ruhtasının olmadığı ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, temmuz ayı sonunda basketboldan voleybola, boksa bir çok branşta yüzlerce sporcunun faaliyet gösterdiği bu spor salonlarıyla ilgili çalışma ruhsatı olmamasından dolayı F.Bahçe Spor Kulübüne ihtar yazısı gönderdiği belirlendi.

Bünyesinde yüzme, kürek şubesi, masa tenisi, boks şubesi, voleybol, basketbol ve futbol gibi bir çok branşı barındıran yine içinde fitnes ve kondisyon salonları yer alan, Lefter Küçükanyondanis Tesisleriyle ilgili çalışma ruhsatı alınması konusunda il müdürlüğünün F.Bahçe Spor kulübüne ekim ayı sonuna kadar süre tanıdığı ortaya çıktı.

TALAT YILMAZ DA DOĞRULADI

Sarı-lacivertlilerin çalışma ruhsatı alınabilmesi için gerekli eksiklikleri giderme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

Sporx.com hem GSGM hem de F.Bahçe cephesinden bu çarpıcı gelişmeyi doğruladı. İl müdürlüğü yetkilileri Dereağzı'ndaki tesislerle ilgili çalışma ruhsatının alınması konusunda kulübe yazı gittiğini doğrularken F.Bahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz da yine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Evet bu olay doğru. Sanırım temmuz - ağostos gibi gençlik spor il müdürlüğünden böyle bir yazı geldi.

Bu tesislerin (Dereağzı'ndakilerin) çalışma ruhsatı yok dendi. Bende bunun üzerine arkadaşlara sordum onlarda olmadığını doğruladılar. Bu gelişme üzerine il müdürlüğüne yazı yazarak kendilerinden süre istedik ve bu eksikleri giderme çalışmalarına başladık şu anda da bu çalışmalar devam ediyor. Ruhsat için öncelikle sağlık müdürlüğünden, itfaiyeden uygunluk yazısı alınması gerekiyor.

Bunun içinde oranın istedikleri şartlara uygun olması gerekiyor. Düşünün yüzlerce sporcunun olduğu yerde yıllarca bir acil müdehale odası yokmuş. Şu anda futbol alt yapı binasının içinde birbirlerine bağlantılı olarak acil sağlık odası, fizik tedavi odası, kondisyon odası yapılıyor.

İlk yardım mahzemesi doktor odası gibi bunlarla ilgili eksikleri giderecek çalışmalar sürüyor. Orda yüzlerce sporcu var onlarca teknik adam antrenör var ama bir tane acil müdahale odası yok, çalışma ruhsatı yok. F.Bahçe'de işler maalesef böyle yürüyor. Yüzlerce sporcunun F.Bahçe gibi bir kulübün böyle bir tesisin çalışma ruhsatının olmaması çok acıbir olaydır" dedi.

Sporx

Editör: Barış Köksal