Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan FIFA menajeri Altıparmak, ‘’Mehmet Topal dünyanın en iyi 10 defansif orta saha oyuncusundan bir tanesidir; Caner Erkin’i ise yurtdışından izleyen takımlar var; ama somut bir şey, bir teklif yok. Galatasaray’dan da gelen bir haber yok. Caner’in önceliği Fenerbahçe’’ dedi.
MEHMET TOPAL, DÜNYANIN EN İYİ 10 ÖN LİBEROSU ARASINDA

Altıparmak, ‘’Mehmet Topal , Feberbahçe’de çok iyi şeyler yapıyor. Dünyada 10 tane ön libero saydığınızda bunlardan bir tanesi Mehmet Topal’dır. Ben ilerleyen dönemlerde de Mehmet’in performansını artırarak sürdüreceğini düşünüyorum’’ şeklinde konuştu. 

ÖNCE FENERBAHÇE’YLE KONUŞACAĞIZ

Batur Altıparmak, ‘’Caner Erkin’in sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Fakat şu anda Fenerbahçe’nin sözleşmeli futbolcusu, etik açıdan ilk önce kulüple konuşmak en doğrusudur.  Biz önce Fenerbahçe’yle konuşacağız. Duruma göre değerlendirme yapacağız. Fakat iddia edildiği gibi Galatasaray’dan bize haber gelmedi ya da Caner’le ilgili herhangi bir temas kurulmadı. FIFA Kuralları’na göre bir futbolcu, sözleşmesinin bitimine 6 ay kala bir başka takımla protokol anlaşması yapabiliyor; ama bu TFF’de açıkça belirtilmemiş, mecburen sezon sonuna kadar beklemek durumundayız’’ dedi.

GALATASARAY’DAN BİZE HABER GELMEDİ

Altıparmak, ‘’Caner’in yurtdışından takip edildiğini biliyoruz. Onunla ilgili bilgilerimiz var. Ama herhangi bir girişimin olmadığını söyleyebilirim. Galatasaray’dan da bize gelen bir şey yok. Yırtdışından takımlar takip ediyor; ama somut bir şey yok. Mert Günok’un da bundan bir buçuk yıl önce sözleşmesi bitiyordu; ama Fenerbahçe yıl sonuna kadar herhangi bir girişim yapmadı. Yıl sonunda sözleşmesini uzattı. O zamanda bir takım dedikodular çıkmıştı. Bazı takımlar Mert’i istiyor diye. Mert’te olduğunda Caner’de önce Fenerbahçe’yi bekleyecek’’ ifadelerini kullandı.

BANA GÖRE ÖNDE DAHA İYİ, PERFORMANSININ SIRRI SÜREKLİ OYNAMASI

FIFA menajeri Altıparmak, ‘’Caner’in performans artışının sürekli oynamasından kaynaklandığını belirten Altıparmak, ‘’Daha önce arka arkaya 3 maç sürekli oynamadı. Bir maç oynadı, iki maç oynamadı. Süreklilik arz etmedi. Bu nedenle bu performansı yakalayamadı. Bu sezon ise, başta oynamadı. Ama sonrasında sürekli oynamaya başladı ve bu performansa ulaştı. Bir oyuncunu sürekli oynaması, özgüvenini kazanmasını sağlar. Caner, sol bekte çok başarılı; Ersun hoca sürekli kanatlardan hücumu düşündüğü için; ama bana sorarsanız, bunu Galatasaray’da oynarken de söylüyordum, Caner önde daha iyi. Ama Fenerbahçe’de bu sezon sol bekte inanılmaz bir performans gösteriyor’’ dedi.
Editör: Barış Köksal