Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbide karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin kazanması durumunda şampiyonluğu garantileyeği, Beşiktaş'ın da ikincilik için mutlak puan parolasıyla çıktığı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, mücadelenin 24. dakikasında Moussa Sow ile öne geçti. Gol sonrasında ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 44. dakikada Motta ile golü buldu ve ilk yarı 1-1 sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında iki ekip de yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

ÖNCE MOTTA, SONRA İSMAİL ATILDI

Öte yandan Beşiktaş'ta golün sahibi Ramon Motta, 30. ve 58. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı ve siyah-beyazlılar 32 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Siyah-beyazlılarda son dakikada İsmail Köybaşı da ikinci sarı kartı sonrasında oyun dışında kaldı ve Beşiktaş maçı 9 kişi tamamladı.Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 67 yaptı ve Beşiktaş ile arasındaki 12 puanlık farkı da korudu. Beşiktaş ise 55 puanla 2. sırada yer aldı. 

Lig'in 31. haftasında evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, mücadeleden en az 1 puan çıkarması durumunda şampiyonluğunu resmen ilan edecek. Beşiktaş ise gelecek hafta deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.
Editör: Barış Köksal