Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda Türkiye, 4100 metrede finale kalarak eylül ayındaki Doha 2019’daki yerini kesinleştirdi. Milliler, madalya için sahne alacak.

Yokohama’daki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda (World Relays) 4100 metre mücadelesine katılan ay-yıldızlı takım, finale kalmayı başardı. Zorlu şampiyonada üç seri halinde yapılan 4100 seçmelerinin ikincisinde sahne alan milliler, Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey, İzzet Safer ve Ramil Guliyev tertibiyle yarışa çıktı. Son düzlükteki atağıyla yarışı 38.47’de tamamlayan Türkiye, serisinde İtalya (38.26) ve Fransa’nın (38.46) ardından üçüncü sırayı aldı. Direkt final bileti alan ilk ikinin dışında kalan Türkiye, buna karşın serilerin tamamlanmasıyla birlikte en hızlı ikinciler kontenjanından Jamaika ile birlikte finale kalmayı başardı.

Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda 4100 erkekler finalinde şu ülkeler yer alacak:

Britanya, Brezilya, İtalya, ABD, Fransa, Türkiye, Çin, Jamaika.

Milli Takım, 12 Mayıs Pazar günü yapılacak olan final yarışında TSİ 15.00’te madalya için sahne alacak. Türkiye’nin yer alacağı final yarışı, başlangıç saatinde TRT Spor’dan yayınlanacak.

Öte yandan Türkiye, finale kalarak ayrıca Doha’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da 4100 için yerini ayırttı. Yokohama’daki şampiyonada 4100’de ilk 10’da yer alacak takımlar, Doha’ya direkt olarak katılım hakkını elde edecek.
Kaynak: iha