Atatürk’e hakaret eden “Safiye İnci" yi bir birey olarak değil, zihniyet olarak değerlendirmek lazım dostlar. Peki bu zihniyetin bu kadar körelmesinde, hadsizleşmesinde bizlerinde hatası yok mu? Bu zihniyeti oluşturan etkenler nedir? Bu, dünyadan bihaber zihniyet, okumak araştırmak yerine neden ilgi görmek için marjinal,keskin bir dil kullanmayı seçmeye başladı.Değerler hakkında (sadece savunduğumuz değerler için değil tümü) fütursuzca konuşmak ve bunu tüm insanların duymasını istemekteki bastırılmış kişilik yoksunluğunun sebebi nedir? İlgi görmek mi? İlgiye aç,sevgisiz bir nesil mi yetişiyor yoksa? 

Şahsen ben farklı düşünen insanların cezalandırılmaları taraftarı değilim aydınlatılmaları taraftarıyım.Mesela fırsatım olsaydı bu bayana dilim döndüğünce Atatürk'ü, Anıtkabir'i anlatmak isterdim.Fakat bir ilah ve doğa üstü bir insandan bahseder gibi değil ! Yoktan var edilen bir ülkede,azmin,üretkenliğin,ileri görüşlülüğün, çalışkan olmanın, erdemli olmanın ne demek olduğunu anlatmak isterdim.Fakat çoğumuz savunduğumuz değerleri bir futbol takımı tutar gibi, körü körüne , fanatizm diliyle anlatmaya başladık.Bu dilin değişmesi lazım.Haber sunan insanlardan, siyasi liderlere kadar holigan dilini ve üslubunu terk etmemiz lazım.Öyle bir duruma gelmeye başladık ki, aynı düşünceyi savunduğumuz insanların üslupları yüzünden savunduğumuz değerlerden uzaklaşır oluyoruz.Çünkü dil birleştirici olduğu kadar, doğru kullanılmadığı sürece en azılı bölücüdür. 

Filmlerden,dizilere,reklamlara,şarkılara kadar kullanılan dile bakıldığında bugün gençliğin durumuna şaşırmamak lazım.Şiddet, şiddet içerikli senaryoların ortaya konduğu dizilerle biter mi? Kadın şiddeti,çocuk şiddeti,hayvan şiddeti bu saydıklarımız sadece haber bültenlerinde değil, tüm yazılı ve görsel senaryolarda hükmünü sürdürüyor.Şiddet deyince aklımıza sadece darp etmek gelmemeli.Kibri,aşırı egoyu,hor görmeyi destekleyen herşeyde bir bakıma şiddeti körükleniyormu?  etil alkol satın al

Dizi kahramanlarının isimlerinin, yazarların, şairlerin, bilim insanlarının, fikir insanlarının isimlerinden daha iyi biliniyor olması bir başarısızlık sonucu değil mi? 

Ve bunda bizlerin hiç sorumluluğu yok mu?

Sorun aslında kimin kime hakaret ettiği değil, asıl sorun hakaret! 

Sorun kimin kimden nefret ettiği değil, asıl sorun kin!

Sorun kimin kime öfke duyduğu değil, asıl sorun öfke! 

Ve tüm bu saydığımız;

Hakaret,kin,nefret,öfke sadece onları besleyen kaynakların azaltılmasıyla yok olabilir.