Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin ortaklığı ile kurulan Kardeşlik Sofrasında, ilk iftarı vatandaşlar ile yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü belediyelerinin işbirliği ile Ramazan Ayı dolayısıyla Rabia Meydanında kurulan Kardeşlik Sofrası, Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde hizmete girdi. Ramazan Ayının ilk iftarında Kardeşlik Sofrasına giden Canpolat, sofraya gelen vatandaşlar ile görüştü. İftarlık ikramlarını da yapan Canpolat, tüm Şanlıurfa halkını Ramazan Ayı boyunca Kardeşlik Sofrasına davet ettiklerini söyledi.

Okunan ezan ile birlikte sofraya katılan vatandaşlar ile iftarını yaptı.

Kardeşlik sofrasında bir konuşma yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Ayı mübarek olsun. Hayırla geçsin, günahlarımız af olsun inşallah. Tüm dünyaya, bayram ile birlikte rabbim huzur ve barış getirsin. Ramazan Ayı içerisinde günlük veya haftalık programlar halinde merkez ilçeler ve büyükşehir belediyesi, Şanlıurfa’daki Ramazan Ayı ile ilgili etkinliklerimizi sürdüreceğimizi ifade etmiştik. İlk haftaki hizmet, Haliliye Belediyesi olarak bizim görevimiz. İnşallah, Cuma gününe kadar burada vatandaşlarımıza Haliliye Belediyesi olarak iftar programlarımız ile hizmet edeceğiz” dedi.

“Evde iftar hizmetimiz devam ediyor”

Canpolat, geçmiş yıllarda olduğu gibi Haliliye İlçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere, evlerinde iftar ikramı yaptıklarını söyledi. Hastanelerde bekleyen hasta yakınlarına da iftarlık ikramında bulunacaklarını ifade eden Canpolat, “Haliliye Belediyesi olarak 30 gün boyunca standart bir şekilde geçmişte olduğu gibi şimdi de, ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine yemek gitmeye devam edecek. Şuanda 480 kişi bu hizmetten yararlanıyor. Haliliye İlçemizdeki hastanelerde bekleyen refakatçilerimize de, belediye olarak onların iftarlıklarını göndereceğiz” diye konuştu.

Kardeşlik Sofrasına katılan AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin işbirliği ile kurulan sofraya tüm Şanlıurfa halkını davet ettiklerini söyledi.

Öte yandan Kardeşlik Sofrasına Canpolat’ın yanı sıra, eşi Fethiye Canpolat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Açanal, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile personeller katıldı.
Kaynak: iha