Dr. Fatma Zehra Yıldız, bulaşıcı hastalıklardan ve virüslerden korunmanın doğru el yıkama ile mümkün olduğunu belirterek, el yıkamanın inceliklerini anlattı. El yıkama kiti ile yapılan testte yıkanan ellerdeki bakteri sayısının büyük oranda azaldığı görüldü.

Dr. Fatma Zehra Yıldız, bulaşıcı hastalıklardan korunmanın yollarını anlattı. Bulaşıcı hastalık ve virüslerden korunmanın el yıkamayla doğrudan ilişkili olduğunu belirten Dr. Yıldız, “Eller, köpürtülerek en az 20 saniye yıkanmalı” dedi.

Dr. Fatma Zehra Yıldız konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“El yıkamak, sadece korona virüsü için değil birçok bulaşıcı hastalıktan korunmak için çok ucuz ve efektif bir yöntemdir. Elimizi akan su altında sıvı sabun ile elimizin bütün yüzeyini kaplayacak kadar köpürtüyoruz. Bunun öncesinde eğer bir takımız ya da saatimiz varsa, elimizin her yerine yeterince nüfus edebilmek için onları da elimizden çıkartıyoruz. Ellerimizin avuç içini, sırt tarafını, parmak aralarını, tırnaklarımızın kenarını, parmaklarımızı tekrar ovarak 20 saniye boyunca köpürterek, güzelce ovarak yıkıyoruz. Daha sonrasında durulayıp temiz bir havluyla kurulayarak işlemimizi tamamlamış oluyoruz.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından, el yıkama kiti ile ellerin yıkanmadan önceki ve sonraki halleri uygulamalı biçimde gösterildi. Yıkanan ellerdeki bakterilerin gözle görülür şekilde azaldığı gözlendi.

Kaynak: iha