Mersin'de farklı bir ortam yaratan Liya Yetmişlik kurucusu Zeynep Çetin, Mersin'deki eğlence sektörünü ve sıcak ortamların sırrını cukurovaexpres.com'a anlattı.

Yeni yıl eğlencesininde de farklı bir konseptle Mersinlileri eğlenceye doyurmayı hedefleyen Liya Yetmişlik, birbirinden hoş müzik tınılarıyla dostluklarınıza ortak oluyor.

İşte cukurovaexpres.com editörü Barış Köksal'ın Liya Yetmişlik kurucusu Zeynep Çetin ile yaptığı o özel röportaj;

Liya Yetmişlik'ten bize biraz bahseder misiniz?


Liya olarak yaklaşık 2 yıllık bir geçmişimiz var. Bu 2 yıllık sürecin başlarında Liya pastane ve cafe hizmeti veriyordu. Daha sonra Liya Yetmişlik olarak Mersin'deki sıcak insanları bu bünyede buluşturarak farklı bir ortam yaratmayı hedefledik. Biz Liya Yetmişlik ailesi olarak dostluklarımızı para kazanma olgusunun her zaman önünde tutan bir işletme olarak yolumuza devam ettik. Buraya gelip oturan bay ve bayanların hiçbir durumdan rahatsızlık duymadan kafa dağıtıp dostlarıyla sohbet edecekleri bir ortam amaçladık ve bu ortamı kurduk. Liya Yetmişlik, kavganın gürültünün, stresin, olumsuz etkenlerin uzak olduğu bir işletmedir. Müşterilerimizin burada evindeki rahatlığı hissetmeleri adına elimizden gelen misafirperliği yapıyoruz. Bir işletmeyi ancak güleryüz ve sıcaklık ayakta tutar. Biz bu mantıkla yola çıktık ve bu çizgimizden asla ödün vermedik. Bizim işletmemize bir bayan tek başına da gelip oturabilir ve o kişiyi burada rahatsız edecek en ufak bir etken olmaz. 



Mersin'deki eğlence sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mersin eğlenceye düşkün ve eğlence açısından gelişmekte olan bir toplum. Ama bu Mersin'deki bütün mekanların iş yapabilir algısını doğurmuyor. Bir mekanın ayakta durabilmesi için müşterilerini doğru analiz edip, doğru hizmeti sunabilmesi gerekiyor. Bu hizmetlerin en başında da dediğimiz gibi güleryüz ve samimiyet geliyor. Günde 10 müşteri ağırlarsınız, hepsi tanıdığınız bildiğiniz ve huzuru kaçırmayacak, kendini bilen kişilerdir... kafanız rahat olur. Biz Liya olarak hep bunu amaçladık. Huzur vererek huzur bulmaya çalıştık ve bizim elimizdeki en büyük gücümüz bunu başarmak oldu. 

Liya Yetmişlik'in yeni yıl eğlencesi hangi konseptte olacak?


Liya yeni yılda farklı bir konsepte bürünecek. Eski İstanbul zamanındaki Beyoğlu sokaklarındaki sokak eğlencesi kültürünü Liya'da yaşatacağız. Bütün tarzlardan müziklerle dostane bir ortamda birlik beraberlik içerisinde umut dolu bir yıla merhaba diyeceğiz. Ben bu konsepti kafamda canlandırdığımda bile heycanlandım diyebilirim. Dostluğu benimsemiş bir işletme olarak dostluğa ve samimiyete önem veren herkesi aramıza bekliyoruz. 


Editör: Barış Köksal