Mersin’de yaptıkları inşaatların yanına bir yenisini daha ekleyerek kentin en hareketli bölgelerinden olan üniversite caddesi üzerinde gerçekleştirdikleri Özdiker Corona projesi ile Mersin’e farklı bir soluk kazandıran Özdiker İnşaat projede sona yaklaştı.

Özdiker Corona ile kente estetik bir yapı kazandırdıklarını belirten Özdiker İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Yusuf Özdiker, bu tarz projeleri Mersin’e kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 


Özdiker Corona’da sona yaklaştınız. Bize bu projeden bahseder misiniz?


Özdiker Corona lokasyon itibari ile her yere hakim bir yapı konumunda. 1+1 – 2+1 ve 3+1 olmak üzere dairelerimiz çeşitlilik gösteriyor. Üniversiteye yakın olmasını göz önünde bulundurarak projeyi her bütçeye uygun halde tasarladık. Özdiker Corona içerisinde yüzme havuzu, aqua parkı, hamam ve sauna, oyun alanları, spor salonları gibi sosyal aktivitelerin bulundu bir yapıdır. Özdiker Corona Özdiker İnşaat’ın prestij projesidir. Mersin’e farklı ve estetik bir yapı kazandırdığımızı düşünüyorum. 


Eğitiminizin ardından Özdiker Corona’da ilk projenize dahil oldunuz. Özdiker Corona tamamlandıktan sonraki hedeflerinizden bahseder misiniz?


Mimarlık bölümünü bitirdikten sonra stajımı tamamlayarak Özdiker Corona projesinin ortasında projeye dahil oldum. Özdiker Corona bizim için prestij projesi olduğu için bundan sonraki üreteceğimiz yapılarda daha farklı ne yaparız diye sürekli istişareler yapıyoruz. Benim hedeflerim arasında Mersin’de farklı, inovatif ve daha estetik mimari tasarımlarla ön plana çıkmak istiyorum.


Mersin Girişimci İş Adamları Derneği üyesisiniz. Genç bir girişimci olarak herhangi bir sektörde iş kurmak isteyen genç girişimcilere tavsiyeleriniz nelerdir?


Öncelikle en tepeden başlamamaları gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Benim gözlemlediğim kadarı ile maalesef iş kuran girişimcilerimiz birden büyümek istiyorlar ve bu durumda onları yanlışa sürüklüyor. Sorumlulukların küçük ölçekte artarak devam etmesi gerekiyor. Henüz tam oturmamış bir işletmeye çok fazla sorumluluk yüklenirse işletmede zehirlenme meydana gelir. O yüzden küçük adımlarla büyüme yolunda ilerlemek en doğru karar diye düşünüyorum. Bunun dışında kuracakları iş her ne olursa olsun araştırma çalışmalarını titizlikle yapmaları gerekiyor. Küçük bir detayın atlanması bile ileride işletmeye büyük zararlar verebilir. Hayatın her alanında yenilikleri takip eden araştırmacı ve üretken ruhla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunlar olduğu sürece başarılı olmamak için hiçbir neden yoktur. 

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği’ne çevremdeki iş insanlarının neler yaptıklarını, başarıyı nasıl yakaladıklarını, onlardan bir şeyler öğrenebilir miyim? mantığı ile üye oldum. Yolun başındayız, büyüklerimizden öğreneceğimiz yüzlerce olgu var. Öğrenmeye açık olduğumuz sürece başarının anahtarı her zaman elimizde olacağına inanıyorum.

Editör: Barış Köksal