Kılıçlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, gazetemizin sorularını yanıtladı. Mersin’in bakir bir kent olduğunu ve iyi işlenmesi halinde önümüzdeki yılların altın kenti olabileceğini ifade eden Kılıç, ‘Mersin’in gelişmeye müsait bir organize sanayi bölgesi var. Limanı var, demiryolu hattı var, Ortadoğu’ya yakınlığı malum. Hal böyle iken kentimize ciddi bir otomotiv yatırımı yapılmaması için ortada hiçbir neden yok. Merkezi yönetim ve yerel yöneticilerin işbirliği ile Mersin’e önemli bir otomotiv yatırımı çekilebilir. Gerekirse bazı konularda taviz verilebilir. Marmara Havzası artık yatırım anlamında kapasitesini doldurdu. ’15 bin 853 Km Yüzölçümü bulunan Mersin, 5 bin 343 Km yüzölçümü olan İstanbul’a göre daha farklı bir konumda olmalı. Mersin olarak her türlü çekişmeyi bir tarafa bırakıp işbirliğine gitmeliyiz. Eğer kentimiz için mücadele edersek Mersin geleceğin parlayan yıldızı olacaktır’ dedi.

LOJİSTİK ÜSTÜNLÜK

Mersin’in lojistik sektöründe oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıçlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, ‘Mersin lojistik üstünlüğünü kullanamıyor. Mersin Limanı, demiryolu hattı, karayolu ulaşımı ve önümüzdeki yıllarda hizmete girecek olan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile kentimiz sanayi yatırımları ile bulunmaz bir lokasyonda. Bugün Mersin’de bulunan 575 lojistik firmasının sadece 200’e yakını faaliyet gösterebiliyor. Bu kentimiz adına üzüntü verici’ dedi.

GÜÇLÜ YATIRIMLAR ÇEKİLMELİ

Mersin’in güçlü yatırımlar için cazip bir kent olduğunu fakat bunu tam manasıyla ifade edemediklerini söyleyen Vahdettin Kılıç, ‘Kentimize gelen her yatırım yeni bir istihdam sahası açılmasına neden olacağı gibi, yan kolları ile kentimizin gelişimine de fayda sağlayacaktır. Bundan dolayı da Mersin’in tanıtımının çok iyi yapılmalı. Yabancı yatırımcılar ve turistlerin kentimize gelmelerini sağlayacak projeler üretilmeli. Gerektiği takdirde yurtdışındaki fuarlara giderek kentimizin tanıtımı yapılmalı. Sadece otomotiv sektörü değil, birçok sektörün Mersin’i neden tercih etmesi gerektiği kısa ve öz şekilde iyi anlatılmalı’ dedi.

MODER ve MERSİN

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği’nin sektör adına önemli olduğunu da ifade eden Vahdettin Kılıç, ‘MODER sektörümüzün birlik ve beraberliğinin, bütünlüğünün simgesidir. MODER çatısı altında toplanan tüm firmalar rekabeti bir kenara bırakarak sektörün daha ileriye gidebilmesi adına çalışmalar yürütürler. Bundan dolayı da derneğimizin gelişim göstermesi kentimiz adına da önemlidir. Çünkü MODER ciddi anlamda istihdam sağlayan üyelerden oluşan bir yapıya sahip. Kentimizde otomotiv yatırımları her geçen gün artıyor. Bugün Mersin sokaklarına bakıldığında her segmentte aracın olduğunu görebilirsiniz. Yıllardır otomotiv sektörünün içerisinde olan arkadaşlarımız bilgi ve birikimlerini yeni yatırımlar ile taçlandırıyorlar. Dernek olarak önümüzdeki dönemlerde bizlerin de Mersin’i tanıtıcı çalışmalar yürütmemiz gerektiğini düşünüyorum. Mersin’de yıllardır bir otomotiv yatırımı konusu gündeme geliyor. Mersin’e otomotiv yatırımı çekilmesini sağlayabilecek tek sivil toplum örgütü MODER’dir. MODER göz ardı edilerek Mersin’e otomotiv yatırımı getirilmesi imkânsızdır. MODER’in hazırlayacağı bir projeyi hükümet kanadında Mersin Milletvekilimiz ve Başbakan Yardımcımız sayın Lütfi Elvan, bürokrasi konusunda Mersin Valimiz sayın Özdemir Çakacak, yerel yönetimlerde ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz destekler ise; ve bu desteğe bir de Organize Sanayi Bölgemiz ve Ticaret Sanayi Odamızın desteği eklenirse Mersin’e böylesine devasa bir yatırım getirememek için hiçbir neden yok’ dedi.

Editör: Barış Köksal