Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği Başkanı Vahdettin Kılıç, her geçen gün büyük bir daralma yaşayan Marmara Havzası’nın Türkiye’deki tek alternatifinin Mersin olduğunu belirterek, ‘Marmara havzasında sıkışan otomotiv sanayisinin Mersin’e kayması adına çalışmalar yapılmalı ve kentte otomotiv sanayisinin gelişmesi adına bir çalışma grubu kurulmalı’ dedi.

LİMAN ÇOK ÖNEMLİ

Mersin Limanı’nın Türkiye’nin Akdeniz’deki en büyük limanı olduğunu ifade eden MODER Başkanı Kılıç, ‘Mersin karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu ulaşım olanaklarının tümünden yararlanmaktadır. Türkiye'nin Akdeniz'deki en büyük limanı olan Mersin Limanı, Avrupa'nın 10. büyük limanı arasındadır. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin Mersin Limanı ve Serbest Bölge’ye uzaklığı 22 km'dir. 2017 yılı içerisinde MTOSB’nin otoban bağlantı kavşağının hizmete girmesi ile birlikte Mersin Limanı’na ulaşım daha da kolaylaşacaktır. Mersin Limanı’nın uluslararası 100'ün üstünde liman ile denizyolu bağlantısı mevcut olup, uluslararası nitelikte liman hizmeti verilmektedir. Her geçen gün gelişen Mersin sanayisi içerisinde otomotiv sanayinin yer alması artık kaçınılmazdır’ dedi.

‘ÇALIŞMA GRUBU KURULMALI’

Mersin’e otomotiv sanayisi anlamında yatırım çekebilmek için bir çalışma grubu kurulması gerektiğinin altını çizen Vahdettin Kılıç, ‘Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak önderliğinde, içerisinde sektör STK’larının bulunduğu, Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu bir çalışma grubu kentimizin lojistik anlamdaki üstünlüğünü otomotiv yatırımcılarına anlatmalı. Bunun için gerekli çalışmalar yapmalı. Yurtdışında temaslarda bulunarak ‘Neden Mersin.?’ sorusunun cevabını yetkililere anlatmalı. Merkezi hükümet ile masaya oturarak Mersin’e yatırım çekebilmek adına gerekli teşviklerin bölgemize getirilmesi sağlanmalı. Böylesine güçlü bir çalışmanın ardından Mersin’e otomotiv yatırımı getirilmemesi için herhangi bir sebep yok. Yeter ki bizler tek ses, tek yürek olabilelim. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan 3. Organize Sanayi Bölgesi bu anlamda çok iyi değerlendirilmeli. İstihdam kapasitesi düşük, ihracat yapamayan firmalar yerine, Türk ekonomisine katkı sağlayacak, bölgenin istihdamını arttırırken, yan sanayiyi geliştirecek dev yatırımların bölgemize kazandırılabilmesi adına çalışmalar yürütülmeli’ dedi.

Editör: Barış Köksal