Tarım ticaretini genişleterek 1994 yılında otomotiv sektörüne giriş yapan Nissan Onuk, birçok engelin üstesinden gelerek, 30 yıllık tecrübesi ile Mersin halkına hizmet vermeye devam ediyor. Nissan Onuk Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Onuk, Nissan Onuk Otomotiv'in hedeflerini ve Onuk ailesinin yer aldığı sektörleri gazetemize anlattı.

İşte cukurovaexpres.com Editörümüz Barış Köksal'ın Tunç Onuk ile yaptığı o özel röportaj;

Onuk ailesinden bize biraz bahseder misiniz?

Onuk ailesi 1985 yılında ticarete atılmış bir ailedir. Tarım kökenli bir aile olmakla birlikte, 1994 yılında Nissan bayiliği almıştır. Mersin'de otomotiv sektöründe yer alanlarının çoğunda mutlaka tarım geçmişi vardır. Onuk ailesi de bunlardan birisidir. yaklaşık 27 yıldır Nissan Onuk olarak otomotiv sektöründe hizmet veriyoruz. Ben bu ailenin erkek çocuğu olarak bu bayrağı taşıyacak olan kişiyim. Ben yatırımlarını Mersin'e yapmak isteyen birisiyim. Bizim için öncelikli olan büyüdüğümüz ve ekmeğini yediğimiz memlekete artı değerler katmaktır. Bu bağlamdan dolayı da Mersin'de her zaman sorun çözümü odaklı yol izleyen ve gelişen bir firma olduk. Bize her zaman öğretilen Onuk ailesine ve Onuk ailesinin işlerine layık olmamızdır. Ben de elimden geldiğince Mersin halkına sorunsuz ve onları mağdur etmeden hizmet vermeye çalışıyorum. 

Nissan'ın hedefleri nelerdir?


Nissan en son Mitsubishi & Renault ortaklığı ile dünyanın 3. büyük otomobil markası olmak hedefinde. Bu yıl Nissan 10 milyon adet satış planlıyor. Türkiye'de bazı markalar önde tutuluyor, fakat dünyada farklı bir durum söz konusu. Nissan Amerika'da 48 modelle Avrupa'da 28 modelle satış farkı sunuyor. Türkiye'de de zorluklar ve farklılıklardan dolayı dünyadaki konumuna çok yakın bir konumda değil. Bu bağlamda Nissan'ın Türkiye için hedefi ise; En büyük japon markası olmak doğrultusunda yol izliyor. Nissan 100 yıllık bir marka ve kendini ispatlamış bir markadır. Nissan'ın Navara, Juke, Qashqai gibi birçok modellerine baktığımızda verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar veren ve sürücüyü asla pişman etmeyen araçlardır. Eğer Nisan'dan bir araba alıyorsanız, arabada çıkacak sorun miktarı bir Alman arabasına göre daha azdır. Biz de bu mükemmele yakın araçları Mersin'de pazarlama şerefine sahibiz. 

Otomotiv sektörü dışında başka hangi sektörlerde yer alıyorsunuz?

Onuk Tarım adı altında gübre ithalatı yapıyoruz. Onuk Tarım yaklaşık 30 yıllık bir işletmedir. Onuk Tarım olarak mühtelif gübre ithalatı ve bölge distibütörlüğü yapıyoruz. Bunların dışında toptan tarım ürünleri satışı ve 600 dönüm bir alanda bahçe ziraati yapıyoruz. Geçmişimize baktığımızda Mersin tarımla var olmuş bir kenttir. Mersin iş dünyasında neredeyse bütün iş insanları bir yerlere gelmek için tarım sektöründe yer almıştır. Çünkü Mersin tarıma elverişli bir kenttir. Tarım sayesinde Mersin'de birçok alan açılmıştır. Bizim ilk mesleğimiz tarım ticaretidir. Bu bağlamdan dolayı biz aslında tarımla var olan bir aileyiz. 
Editör: Barış Köksal