Form Time Hypoxi Kurucusu Tijen Olcay, Form Time Hypoxi’nin etkilerini ve faydalarını Çukurova Expres Gazetesi'ne anlattı.

İşte Tijen Olcay ile yaptığımız o röportaj; 

Bu mesleğe nasıl başladınız?

Biz burayı kız kardeşim Tuğba Ağar ile birlikte açtık. Daha sonradan ağabeyim Tolga Ağar’da bize dahil oldu ve şuan burayı 3 kardeş olarak yönetiyoruz. Biz hangi alanda iş yapmamız gerektiğini düşünürken aklımıza ilk olarak butik geldi. Daha sonra piyasa araştırması yaptığımızda kız kardeşim Tuğba Ağar’ın fikri ile Hypoxi’yi açmaya karar verdik. Mersin’de Hypoxi’nin olmaması dikkatimizi çekti ve bu alanda uzman arkadaşlarımızla birlikte Form Time Hypoxi’yi açtık.

Form Time Hypoxi ile hedefleriniz nelerdir?

Bizim hedeflerimiz arasında ilk olarak Adana’ya şube açmak var. Şuanda Hypoxi’ye çok fazla talep var ve istekler doğrultusunda Hypoxi’yi olmayan şehirlerde tanıtmak istiyoruz. Öncelikle biz insanlara Hypoxi’nin ne kadar faydalı olduğunu anlatıyoruz. İnsanlar henüz Hypoxi’nin ne olduğunu bilmiyorlar ve biz önce onların bilinçlenmesini sağlıyoruz. Mersin bölgesinde Hypoxi’ye yoğunluk artıyor ve biz bu talepler doğrultusunda yakın illerde şube açarak Hypoxi’yi insanlara kazandırmak istiyoruz.

Hypoxi’nin diğerlerinden farkı nedir?

İnsanların zayıflamaya yönelik yanlış algılara kapılabiliyorlar veya bu durum suiistimal edilebiliyor. Dolayısıyla insanlar Hypoxi’nin nasıl bir şey olduğunu bilmedikleri için bu algıya kapılabiliyorlar. Biz insanlara Hypoxi’yi tanıtmak amacı ile deneme seansları yapıyoruz. Bu seanslarımıza katılıp, evet ben bu sistemle zayıflayıp sıkılaşabilirim diyen insanlar çıkıyor. Biz burada tamamen doğal yöntemler kullanarak uygulamalar yapıyoruz. Zayıflamadan öte sıkılaşmayı sağlıyoruz. İnsanlar buraya zayıflamak, sıkılaşmak için geliyor ve biz onlara burada zayıflama hizmetinden çok, doğru zayıflama hizmetini veriyoruz.
 
Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Bizim şu anda en başta yer alan hizmetimiz, Hypoxi adı verilen terapi ve egzersizi birleştiren, hedefli vücut şekillendirmedir. Bölgesel bir yağ yakma yöntemi olan Hypoxi, basınç terapisi yöntemi ile kan dolaşımını hızlandırıyor ve basınç terapisini egzersiz ile birleştirmesi sayesinde daha az zamanda daha az efor harcayarak hedeflenen problemli bölgelerde yağ yakımı sağlıyor . Tüm dünyada kullanılan bir bölgesel incelme sistemi olan Hypoxi, son derece sağlıklı ve etkin bir incelme metodudur.

Epilasyon hizmetimizde ise IPL ANTHELİA teknolojisi kullanıyoruz. Anthelianın diğer uygulamalardan farkı ise hızlı, acısız ve kalıcı olmasıdır. Bu teknoloji en açık tenlilerden en koyu tenlilere kadar 6 farklı cilt tipi ve 5 farklı kıl tipinde eşsiz sonuçlar alıyoruz. IPL2in en önemli özelliği ise yaz aylarında dahi uygulanabiliyor olması ve beyaz tüylere bile son verebiliyor.

Tüm bunların yanında; Solaryum, her cilt problemine uygun profesyonel cilt bakımları ve anti – aging güzellik uygulamaları da yapılmaktadır. Cilt bakımımızda herkesin yakından tanıdığı Babor markasının ürünlerini kullanıyoruz. 

Bizim çıkış noktamız tamamen doğal yollarla kişinin güzelliğini sağlamaktır. Yani verdiğimiz hizmet kalitesi ile sağlık ve güzellik merkezi kavramını tam olarak vurguluyoruz. Örneğin anti- aging uygulamalarımızda Lpg liftm6 cihazını kullanıyoruz. Liftm6 ile hiçbir dolgu maddesi kullanmadan kişinin cilt yaşını geriye sarıyoruz. FORMTİME’ın olmazsa olmazı kalitedir. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. Biz işimizi profesyonel ürünlerle ve alanında uzman estetisyenlerimizle yapıyoruz. Bu durum beraberinde kaliteyi arttırıyor ve dolayısıyla fark yaratmamızı sağlıyor.

Zayıflama sırasında nasıl bir yöntem izleniyor?

Hypoxi metodu; aktifleştirici kan dolaşımı yükselmesini yağ yakma çalışması ile birleştirerek istenilen bölgelerden incelme elde edilen yepyeni ve çok etkin bir yöntem.

Bölgesel yağ yakma yöntemi olan Hypoxi, basınç terapisi yöntemi ile kan dolaşımını hızlandırarak egzersiz ile birleştirirken, daha az zamanda, daha az efor harcayarak sadece hedeflenen problemli bölgeleri yağ yakımını sağlayarak şekillendiriyor.

Vücudunuzun belirli bölgelerine yerleşen inatçı yağları kısa sürede yakmanızı sağlayan Hypoxi, 4 çeşit cihaz ve özel kıyafetler kullanılarak uygulanan yepyeni bir fitness ve vakum terapisi sunuyor. Ameliyatlı kilo kaybı yöntemlerine nazaran çok  doğal bir yöntem. Egzersiz ve kalorilere dikkat edilen bir diyet ile birlikte uygulanıyor. 
Egzersiz yaparken iskelet kaslarımız enerji kaynağı olarak yağ asitlerini kullanır, fakat kullanacağı yağ asitlerini dolaşımı iyi olan bölgelerimizden almayı tercih eder. Ne yazık ki incelmekte sorun yaşadığımız bölgelerimiz, sıklıkla erkeklerde göbek çevresi, kadınlarda kalça ve basen bölgesi olmakla birlikte bu alanlarda kan dolaşımı düzenli gerçekleşmiyor. Bu nedenle, düzenli egzersiz ile istediğimiz bölgeden incelmek oldukça zorlaşıyor. Hypoxi sistemindeki vakumlama yöntemi ile siz hafif tempoda spor yapar iken, kan dolaşımı sorunlu bölgelere doğru çekiliyor ve yağın istediğimiz bölgeden yakılması sağlanıyor.
 
Sadece kilo kaybını sağlayan klasik yöntemler ile ancak genel kilo kaybı sağlanabilirken; bu sistemde ise seçilen bölgeden yağ yakımı sağlanıyor. Uygulama sırasında hissedilen tek şey hafif spor yapma keyfi, acı veya ağrı hissedilmiyor. Program sırasında hekiminizin önerisi doğrultusunda beslenmeniz de yeterli. Spor ile yakılan yağın 2/3’ü vücudun üst kısmından giderken, Hypoxi ile yağ birikimi fazla olan bölgeden, yani istenen bölgeden yağ yakma sağlanıyor.

Hypoxi aletlerinden söz eder misiniz?

Vakum ve yüksek basınç terapisine sahip dünyadaki tek sistem olan PATENTLİ HYPOXI'de Trainer L250 ile yatarak konforlu bir şekilde özellikle bacaklar, basen ve kalça bölgesindeki yağlar eritiliyor. Trainer S 120 ile oturur pozisyonda bacaklar, basen ve kalça bölgesindeki yağların parçalanması sağlanıyor. Dermoloji cihazındaki basınç ve vakum ile pürüzsüz, sıkı ve düzgün bir cilde sahip oluyorsunuz. Cilt elastikiyet kazanıyor, metabolizma ve kan dolaşımı hızlanıyor. Vacunaut terapisinde ise; özel kıyafeti yardımıyla, karın ve bel bölgesinde birikmiş yağlar eritiliyor.

HYPOXI TRAINER L 250 ile istenilen bölgelerde doğal ve sağlıklı yağ azaltma, selülitlerin giderilmesi ve ince bacaklar... Trainer L 250, egzersiz sırasında hedefli düşük basınç, problemli bölgelerdeki yağ dokusunda kan dolaşımını hızlandırarak aktifleştirilmiş yağın yakılmasını sağlıyor. Trainer L 250 cihazı, en rahat ortamda, yatar durumda çalışma imkanı sunuyor. Bu şekilde, yapılan çalışma vücut ağırlığına bağlı kalmadan gerçekleştirilebiliyor.  Yatma pozisyonunda yapılan bisiklet terapisinde, basınç etkisi yanında, yer çekimi desteğinden de yararlanılması amaçlanmış.

Etkileri ; Kalçadan itibaren incelme sağlıyor, bacakları biçimlendiriyor. Ani basınç değişiklikleriyle zayıf toplardamarları destekliyor. Yer çekimi ve dinamik basınçla kandaki yağ asidini arttırıyor. Doku sıvılarının vücuttan atılmasını hızlandırıyor. Hypoxi Terapisi sayesinde artık hiç bir kadın bacaklarda ve popoda yerleşmiş inatçı yağlarla birlikte yaşamak zorunda kalmayacak.
 
HYPOXI TRAINER S 120; üç terapinin bir arada olduğu, dünya çapında dinamik vakum terapisi yanında yüksek basınç kompresyon terapisi fonksiyonuna sahip olan ilk cihaz. 

Egzersiz ve terapi: Egzersiz, estetik veya tıbbi etki beklentilerine bağlı olmaksızın her Hypoxi terapisinin temelini oluşturuyor.
 
Düşük basınç – Vakum terapisi: Düşük basınç,  kanı cilt ve yağ dokusu içine emiyor ve böylece bu alanda kan dolaşımını, metabolizmayı ve beslenmeyi hızlandırıyor. Hedefli ve doğru yönlendirilmiş bir yağ yakma uygulaması için düşük basınç vazgeçilmez bir unsur.
 
Yüksek basınç – Kompresyon terapisi: Yüksek basınç ile ciltte ve yağ dokusundaki kan ve vücut sıvısı dışarıya itiliyor, vücut sıvılarının vücudun alt bölgesinden üst bölgesine taşınması hızlandırılıyor. Bu şekilde toplardamarlar ve lenfler destekleniyor, üzerlerindeki yük hafifletiliyor. Yüksek basınç uygulaması özellikle bağ dokusu, lenf ve toplardamar zayıflığı olan kişiler için yararlı.

Trainer S 120 dünya çapında dinamik vakum terapisi yanında, yüksek basınç kompresyon terapisi fonksiyonuna sahip olan ilk cihaz. Bu şekilde ilk defa vücudunuzun, özellikle toplar damar sisteminizin ne kadar kısa sürede aktif yağı atabileceğini düşünmeyecek, buna bağımlı olmayacaksınız. Bu görevi sizin yerinize etkisini aralıklarla gösteren dinamik yüksek basınç üstlenecek. Etkisi, sahip olunan güzel kalça ve bacaklarda görülecek. VACUNAUT ile karnınız tam formunda. Vacunaut sistemi, hedefli yağ yakmadır.
 
Vacunaut Hypoxi tarafından geliştirilen bir vakum egzersiz kıyafetinden oluşuyor. 122 basınç bölümü bulunan bir ağ, karın ve kalçalardaki problem bölgeleri üzerine sarılıyor. 

Sistemde birinci aşamada kan, düşük basınç ile karın ve kalça bölgesindeki alt deri yağ dokusu içinde emiliyor ve nazik uygulama sonucu aktif duruma geçen yağ asitlerini alıyor. 2. aşamada yağ asitleri ile zenginleştirilmiş kan, yüksek basınç ile yağ dokusundan kan damarlarına doğru bastırılıyor. Yağ asitleri ile birlikte, diğer zararlı ve zehirli maddeler de dokulardan atılıyor. Yağ asitlerinin kan damarları üzerinden kaslara taşınması ancak yüksek basınç aşaması ile mümkün olabiliyor ve orada tekrar geri dönüşü olmayacak şekilde yakılıyor.

Vacunaut terapisi yağ yakmayı yüzde 80 oranında karın ve kalça bölümüne gerçekleştiriyor. Birkaç uygulama sonrasında belirli bir çevre kaybına ulaşılıyor ve yeni formunuz uzun süre kalıcı olarak korunuyor.

HYPOXI DERMOLOJİ, Sıkı cilt için yeni güç. Pürüzsüz, sıkı ve düzgün bir cilde sahip olmak bir çok kadının rüyasıdır. Hypoxi ile gevşek cilde ve cilt elastikiyetinin kaybolmasına son... 

Problemli bölgelere farklı düzeylerde basınç uygulayarak hücrelerin yenilenmesini hızlandırıyor ve cilde elastikiyet kazandırıyor. Yüksek etkili 400 düşük-yüksek basınç bölümü, yumuşak vakum emişi ile dinamik bir hafif basınç masajı sağlıyor. Bu sistem sayesinde yüksek basınçtan düşük basınca değişim cildi hareketlendirerek dokuya oksijen ve besin maddeleri yüklü kan pompalıyor. Cilt bu çalışma şekline, güçlenerek ve sıkılaşarak uyum sağlıyor. Devamlı küçük cilt hareketleri cildi “çalıştırıyor, elastikiyet kazandırıyor ve bunun sonucu olarak güçlendiriyor:

*Toksik maddeler ciltten atılıyor. 

*Cilt elastikiyet kazanıyor, metabolizma hızlanıyor ve yağ dokusu aktivite kazanıyor.  

*Cilt ve bağ dokusunu sıkılaştırıyor.

*Sıvıların ve toksinlerin dışarı atılımını sağlıyor.

*Doku metabolizmasını hızlandırıyor.

*Cildi aktive ederek yeniliyor.

Kadınlara bu uygulamada nasıl bir program öneriyorsunuz?

Hypoxi programında genelde 12 seanslık paketler tercih ediliyor. Haftada 3 gün olmak üzere bir ay süresince 12 seans hypoxi yapılıyor. Bu süre sonucunda kişinin cinsiyetine, yaşına, metabolizmasına göre minimum bir beden olmak üzere istenilen ve/veya hedeflenen bölgeden incelme gerçekleşiyor.

Hypoxi uygulaması sırasında neler yapmak gerekiyor?

Hypoxi aletlerini kullanırken; uzun, bol ve rahat eşofman; uzun kollu, bol ve rahat  t-shirtler, diz altı çorap, spor yürüyüş ayakkabısı giyilmesini öneriyoruz. Hypoxi terapisi boyunca kahve, yeşil çay gibi kafein içeren içecekler, mide asidini arttırması nedeniyle sakız, portakal suyu ve benzeri meyve suları, gazoz, meyveli soda, kola gibi gazlı ve şekerli içecekler tüketmiyor, özellikle Hypoxi sonrasında 6 saat boyunca alkollü içeceklerden ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak duruyoruz. Sigarayı ise her koşulda kesinlikle önermemekle birlikte, Hypoxi egzersizlerinden 1 saat öncesi veya sonrasında içilmemesine, diğer saatlerde ise çok az miktarda içilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hypoxi süresince ve sonrasında ise bol miktarda su ve bitki çayı tüketilmesini sağlıyor ve öneriyoruz.

Bugüne kadar size gelen kadınlar bu yöntemle kaç kilo verebildi?

Hypoxi hedeflenen bölgeden yağ yakma sistemi olduğu için, ortalama 3 kilo civarında kaybedilen kiloya daha doğrusu yağ kaybına paralel olarak, 7-8 kilo vermiş gibi sadece o bölgeden çok dramatik incelmeler görülür. Fakat Hypoxi'nin yanı sıra beslenme diyetine de dikkat eden müşterilerimiz, 8 seans sonunda ( 2,5 hafta sonrası ) ortalama 5 ile 8 kilo arası zayıflıyor ve hedeflenen bölgesinden ortalama 4 – 5 santim incelebiliyor.

Bu yöntem sonrasında tekrar kilo almak hızlı mı oluyor? Yoksa kalıcı bir çözüm mü?

Hypoxi’de hedeflenen bölgeden kaybedilen yağlar, daha sonrasında kilo alınsa bile, aynı bölgeye yani hedeflenerek yağları kaybedilen bölgeye eskisi kadar yerleşemiyor. Kilo alımı sonucunda, kaybedilen yağ miktarının çok çok azı hedef bölgeye yerleşebiliyor, alınan kilolar genelde vücuda eşit bir şekilde yayılıyor.

Bu yöntemin sağlığa herhangi bir zararı var mı?

Hiçbir zararı olmadığı gibi son derece faydası var. Kan tek enerji taşıyıcı maddedir ve bu nedenle de yağ yakmada en önemli faktör. Kan dolaşımı ne kadar düzenli olursa yağ o derecede kolay ve çabuk taşınabiliyor. Kötü bir kan dolaşımı yağ yakımını engelliyor. Hypoxi, kan dolaşımını düzenleyerek kişinin sağlığa son derece önemli bir katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra Hypoxi, ani basınç değişiklikleriyle zayıf toplardamarları destekliyor, yer çekimi ve dinamik basınçla kandaki yağ asidini arttırıyor, doku sıvılarının vücuttan atılmasını hızlandırıyor. Ayrıca, zehirli maddeler ciltten atılıyor, cilt elastikiyet kazanıyor, metabolizma hızlanıyor ve yağ dokusu aktivite kazanıyor, cilt ve bağ dokusunu sıkılaştırıyor, sıvıların ve toksinlerin dışarı atılımını sağlıyor, doku metabolizmasını hızlandırıyor.

Hypoxi'de düşük basınç,  kanı cilt ve yağ dokusu içine emiyor ve böylece bu alanda kan dolaşımını, metabolizmayı ve beslenmeyi hızlandırıyor. Hedefli ve doğru yönlendirilmiş bir yağ yakma uygulaması için düşük basınç vazgeçilmez bir unsur. Daha sonra uyguladığı yüksek basınç ile ciltte ve yağ dokusundaki kan ve vücut sıvısı dışarıya itiliyor, vücut sıvılarının vücudun alt bölgesinden üst bölgesine taşınması hızlandırılıyor. Bu şekilde toplardamarlar ve lenfler destekleniyor, üzerlerindeki yük hafifletiliyor. Yüksek basınç uygulaması özellikle bağ dokusu, lenf ve toplardamar zayıflığı olan kişiler için son derece yararlı.

Liftm6 nedir? Çalışma prensibi nasıldır?

Yüzde 100 doğal, ilk seanstan itibaren ışıltılı ve dolgun bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlayacak acısız, ağrısız, yan etkisiz bir şekilde vücudun kendi elastin, kolajen ve hyalüronik asidini doğal yollardan üretmesini sağlayan yüz, boyun ve dekolteye uygulanan tek teknik Yeni Liftm6’dır. 15 dakikada bile parlaklık veren Liftm6 tekniği cilt tonunu eşitler ve cilt üzerinde ışığın yansımasını iki katına çıkarır. Yüz, boyun ve dekolte bölgesi gibi, vücudun diğer bölgelerine göre daha erken yaşlanan dokuyu yeniden canlandıran bu %100 doğal yöntem sayesinde ışıl ışıl parlamak mümkün. Liftm6 tekniği ile mekanik uyarım dolaşımı hızlandırır, toksinleri atar, cilde ışıltı ve berraklık kazandırır. İlk seans sonunda artan kan ve lenfatik dolaşım sayesinde, yorgun ve matlaşmış cildi oksijenlendirerek canlandırır. Kadife yumuşaklığında ve ışıltılı bir cilt için gerçek bir lift bakımı sağlamış olur. 100% doğal anti-aging tekniği, cildi yeniden sıkılaştırarak yaşlanmanın etkilerini derinlemesine siler.
 
Liftm6 hemen görülen sonuçlar sunar, sağlıklı bir ışıltı, doğal lifting etkisi içerir. Her seans sonunda kırışıklıkların dolduğu, yüz kontürünün şekillendiği, yüz ovalinin inceldiği ve cilt renginin açılıp berraklaştığı fark edilir.

Hangi durumlarda ihtiyaç duyulur?

Liftm6 tekniği yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki cilt sarkmaları, yüz kontürünün şekillenmesi, kırışıkların doldurulması, cilt renginin canlanıp berraklaşmasında, göz altı torbaları, koyu halkalar, solgun ciltler, çene altı fazlalıkları gibi durumlarda kullanılması gereken yüzde 100 doğal etkili bir tekniktir.

Nasıl yapılıyor? Ne kadar sürüyor? Acı oluyor mu?

Patentli flapların çok hızlı açılıp kapanma hareketleri ile cildinizin üzerinde nazik uyarımlar gerçekleştirilir. Siz tamamen keyifli şekilde rahatlarken cildiniz hyaluronik asit ve kolajen üretimini hızlandırır ve bu sayede gençleşir. Liftm6 seanslarında asla acı hissetmezsiniz. Onun yerine seans sırasında ve sonrasında gerçek bir rahatlama hissi ile esneklik duygusu hissedersiniz. Her seans yaklaşık 35 dakika sürüyor. Değerlendirme aşamanız esnasında uzmanınız kaç seansa ihtiyacınız olduğunu tespit ederek size uygun seans sayısı önerecektir. İlk seansınız sonunda cildiniz daha sağlıklı, parlak ve canlı görünecek, siz de daha yumuşak olduğunu hissedeceksiniz. 12 seans sonunda Liftm6'nın sonuçlarını göreceksiniz: Sonuç; kırışıklıkların düzeldiği, parlak tenli, canlı ve şeklinin toparlandığı bir yüz oluyor. Acı ve ağrı kesinlikle olmuyor.
 
Ortalama seans aralıkları nedir?

Haftada iki seans yaklaşık 35’er dakika sürüyor. Kişiye göre seans belirleniyor. Maksimum alınabilecek seans sayısı 12’dir.

Yan etkisi var mı? 

Hiçbir yan etkisi olmayan bir tekniktir.

Yanında ek bir ürün kullanmak gerekiyor mu?

Nemlendirici günlük cilt koruma işlevlerinin önemli bir parçasıdır. Daha iyi anti-aging sonuçları için LPG Teknikleri Kozmetik ürünlerini de kullanmanızı öneririz. LPG uzmanları tarafından geliştirilen yüksek konsantrasyonlu bakım ürünleri hücre yenilenmesini teşvik eder ve dış etkenlere karşı korur (UV, serbest radikaller v.b.) LPG hücresel stimülasyonu kozmetik ürünlerin etkinliğini arttırır. Ama bunun yanında farklı markaların diğer nemlendirici ürünlerini de kullanabilirsiniz.
 
Liftm6 cilde nasıl etki ediyor? Sonuç ne oluyor?

Aydınlatan, yüz kontürünü belirginleştiren ve kırışık azaltan Liftm6 ile ağrı hissetmeden tamamen doğal yöntemlerle hedeflere ulaşılır. İlk uygulamadan itibaren sonuçlar görülmeye başlanır. Cilt daha sağlıklı, doğal ve yumuşak olur. 12 seans sonunda sonuçlar daha güçlü olur. Kırışıklıklar düzelir, yüz hatları yeniden şekillenir, elmacık kemikleri belirginleşir ve daha genç bir yüze sahip olunur.

Mükemmel bir cilt bakımı için tavsiyeleriniz neler? Kadınlar ne yapmalı? 

Düzenli cilt temizliğini yapmanın yanı sıra nem ihtiyacına cevap verecek ürünleri kullanmalıyız. Bunun yanında uygun LPG bakımlarıyla kombine ederek cildimizi yaşlanmaya karşı mükemmel şekilde koruyabiliriz.



Editör: Barış Köksal