Tayfun Kaya kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

1989 yılında Mersin'de doğdum. Giresun Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun olduktan sonra işletme fakültesi devam etmiş olup eğitim hayatımı tamamladım. İş kariyerime gümrükleme ve lojistik alanında birçok firmada çalışarak başladım. Daha sonra DN gümrükleme ve lojistik firmamı kurdum.

Başlamak için ne gerekiyor? Harika bir fikir mi? İnanılmaz iyi bir ekip çalışması mı ? Yoksa para mı? Aslında bunların hepsi de gerekli ama her şeyden önemlisi “inanç” gerekiyor. Ele alınan problemin önemi olduğunu ve çözümün müşterinin istediği bir şey olduğuna dair inanç ve bu inançla yola çıkarak DN Gümrükleme ve lojistiğin kurarak yolumda daha güçlü ve yere sağlam basan bir yapıda ilerleme kararı aldım.

DN Gümrükleme ve Lojistik firmanızın faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

Kurmuş olduğumuz firmamızda lojistik ve gümrüklemeye dair her konuda çözüm ortaklarımıza yardımcı oluyoruz. Ağırlıklı olarak bünyemizde; İthalat ve ihracat gümrük işlemleri , Transit rejim gümrük işlemleri, Antrepo gümrük işlemleri, Özet beyan, konteyner takip formu işlemleri, kara ve deniz taşımacılığı yer almaktadır.

Henüz yeni bir firmasınız. İleriye dönük hedefleriniz nelerdir? Çözüm ortaklarınız neden sizi tercih etmelidir?

Çözüm ortaklarımızın ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde tespit ederek onlara en doğru ve güvenilir yollardan en uygun çözüm önerileri sunan, uzman profesyonel kadromuz, güçlü, kurumsal ve teknolojik alt yapısıyla hizmetlerimizi hızlı ve etkin bir şekilde sunmayı amaçlıyoruz. Etik değerlerin ve sosyal sorumluluğun bilincinde olarak disiplinli ve istikrarlı bir şekilde faaliyet göstererek başarıyı hedefleyen bir yol izleyeceğiz.

Hangi işi yapıyorsanız yapın, araştırmacı olmak zorundasınız. Büyüklerimizin bize öğrettiği tecrübeleri hayatımızın içinde olduğu kadar iş hayatımızda da uygulamamız gerekiyor. O yüzden pes etmeden, yılmadan, başarı odaklı projeler üreterek yolumuzda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Mersin’in lojistik ağı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Mersin coğrafi konumu ve limanı ile ticaret yapmak isteyen yatırımcıların Türkiye’deki en güvenli kenti olduğunu düşünüyorum. Mersin’in diğer illere oranla Mersin Limanı’ndan kaynaklı ciddi bir üstünlüğü var. Şuanda Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahibiz ve bu bizim için çok büyük bir şanstır. Bunu da fırsata çevirecek olanlar yine bizleriz.

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın faaliyete geçmesi ile birlikte güçlü ticaret ağımız genişleyecek ve tüm dünya ülkeleri Mersin’in ticari gücünü kabul edecektir. Türkiye’nin dışarıya açılan kapısı Mersin Limanı’dır. O yüzden bu limanın bize verdiği gücü sonuna kadar kullanıp, ülkemize de ciddi oranda katkılar sunmayı kendimize hedef edinmemiz gerekiyor.

“MERSİN’İN KURTULUŞU YABANCI YATIRIMCILARDIR”

Mersin sanayi, lojistik, tarım, turizm alanında gelişmiş ve gelişmeye açık bir kenttir. Fakat bu gelişimi istikrarlı hale getirebilmek için Mersin’in güçlü bir ticaret kenti olduğunun yabancı yatırımcılara mutlaka lanse edilmelidir. Bunun da yolu reklamdan geçiyor. Kentin dinamiklerinden oluşan isimler bir araya gelerek kentin reklamını yaparak hem iş dünyasının önünün açılmasını hem de yabancı yatırımcıların kentimizde yatırım yapmalarını sağlamaları gerekiyor. Mersin’in gelişmesindeki en büyük engelin reklam eksikliği olduğunu düşünüyorum. Ama Mersin genel anlamda Türkiye’nin ender şehirlerinden birisidir. Bizi doyuran kentimize her zaman borcumuz olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Editör: Barış Köksal