Ayhan Korkmaz kimdir?

İsmim Ayhan Korkmaz. 35 yaşında, nişanlıyım, lise mezunuyum. Babamın 1978 yılında babamın tablada kebapçılık yapması ile biz de onun yolundan ilerleyerek, babamın Adana'ya kazandırdığı markayı Mersin'e taşıdık. 

Eyvan Kebap'ın büyüme sürecini anlatır mısınız? Markanızın bu kadar tutulmasının sebebi size göre nedir?

Eyvan Kebap 1981 yılında Adana Hacıbayram'da küçük bir iş yerinde tabelasını kurarak resmi hizmet vermeye başlamıştır. Biz de kardeşlerim ile birlikte ilk okul 1. sınıftan itibaren babamızın kurduğu küçük dükkanda çalışma hayatımıza başladık. Küçük yaştan itibaren bu sektördeyim diyebilirim. 1999 yılında Adana'da Turgut Özel Bulvarında 2. şubemizi açtık. 21 Yıldır faaliyet gösteren şubemize, bir yenisini daha ekleyerek 2019 yılında Mersin'de Okan Merzeci Bulvarında bir şube daha açtık. Mersin bizi biz de Mersin'i çok sevdik.

Markamızın bu kadar ilgi görmesini öncelikle köklü bir işletme olduğumuzdan kaynaklıdır. Adana'da bilirsiniz tablada yenilen kebabın lezzeti bambaşkadır. Biz bu kültürden geliyoruz ve bunu tüm Adana bilir. Şubeleşme olayımız da tamamen Adanalıların talepleri üzerine gerçekleşti. Dükkan açtık ve daha sonrasında yoğun talep üzerine restorana dönüşerek tablada yapılan etin lezzetini daha kaliteli ve modern bir ortamda misafirlerimizle buluşturduk. Kısa sürede de çok güzel geri dönüşler aldık ve marka haline geldik. İşin mutfağını iyi bilmek gerekiyor. Çizgiyi bozmadan kaliteli hizmet sunabiliyorsanız işletmenizin marka değerinin artmaması için hiçbir sebep yoktur.  Aynı kaliteyi Mersinliler ile buluşturduk. Kısa sürede Mersinliler bize sahip çıktı. Güzel bir bulvar üzerinde insanların kaliteli hizmet alıp lezzetli yemek yiyebilecekleri kaliteli bir ortam oluşturduk. 

Bu sektörde kaliteli ürün kullanmak çok önemlidir. Etinden salatasına kadar herşey kaliteli olmak zorunda. Şuanda ürün olarak kaliteyi yakalamak çok zor. Önceden domateste, salatalıkta, biberde koruucu yoktu, herşey doğaldı. Salatalığı ortadan kestiğiniz zaman kokusu çıkardı. Şimdi ise korucu içermeyen ürünleri bulmak çok zor. Bizim en hassas olduğumuz konudur bu... Bünyemizde kullandığımız herşey taze olmak zorunda. Eski geleneklere göre kebapçılık yaptığımız için biz bunu kırmızı çizgimiz olarak görüyoruz. O yüzden de tercih edilen marka haline geldik. 

Eyvan Kebap olarak Adana'ya ün salmış bir restoranı Mersin'e taşıdınız bununla ilgili nelere söylersiniz?

Dediğim gibi Mersin'de şube açtığımız için çok mutluyuz. Benim yıllardır aklımda olan bir yerdi Mersin... 2019 Yılında burayı açtık ve kısa sürede de yoğun ilgi gördük. Adana'nın lezzetini başka bir ile taşımak ve bunu tutturmak riskli bir iştir aslında... Fakat kendimize güvendiğimiz için bu riski göze aldık. Sağolsunlar Mersinliler de bizlere sahip çıktı. Şuanda sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. 


Etlerinizi neye göre seçiyorsunuz?

Bizim kullandığımız koyun Mersin'in veya Karaman'ın koyunları değildir. Bizim kaliteli et anlayışımıza uyan koyun Siirt'ten gelen koyundur. Hazır ve katkılı yemle yetişen hayvanın etini tercih etmiyoruz. Dağlarda kendi halinde beslenen, doğal beslenen hayvanların eti daha lezzetli olur. O yüzden etimizi genellikle Siirtten alıyoruz. Piyasada kuzu etine dana eti karıştırıp servis edenler var. Biz kesinlikle bu duruma karşıyız. Burada da yine izlenmesi gerek yol; Bilindik yerlerden alışveriş yapmaktır. Biz de yıllardır bildiğimiz ve tanıdığımız yerlerden et alımını yapıyoruz. 

İş dünyasına özel olarak verdiğiniz hizmetler var mı?

Bünyemizde iş dünyası ve özel toplantılar için düzenlediğimiz VİP salonumuz mecvut. Siyasiler, şirket temsilcileri, toplu yemek organizasyonları vs gibi etkinlikler için salonumuzda özel hizmet sağlıyoruz. Talep doğrultusunda yine restoranımızın her alanında toplu yemek organizasyonları için masa düzeni oluşturabiliyoruz. Bunların dışında ayrıca şirketlere ve dışarda gerçekleşen özel organizasyonlara da catring hizmeti veriyoruz. Hatta organizasyon olacağı yere kendi tezgahımızı kurup, yerinde hizmet veriyoruz. Sınırsız sayıda yemek hizmeti verebilecek kapasitemiz var.

Editör: Barış Köksal