Serttaş A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Burak Karataş’ın sorularını yanıtladı..

‘GENÇ MTSO MECLİSİ KURULSUN’
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mersin ekonomisini kalkındıran işadamlarının bir araya gelmesi ile kurulduğunu, iş adamına destek veren asırlık bir çınar olduğunu ifade eden Soner Serttaş, ‘ MTSO içerisinde gençlere daha çok yer verilmesi taraftarıyım. Gençlere yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Önümüzdeki aylarda MTSO’da yeni bir yönetim seçilecek. Yeni gelecek yönetimde gençlerin daha katılımcı olduğu bir MTSO istiyoruz. Mersin’e sunduğu katkılardan dolayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. Ama biz gençlerin de görüşlerimizin MTSO’da yer alması gerekiyor. Bugünün büyük şirketlerinin başına yarın geçecek olan biz gençleriz. Ailelerimiz şirketleri bir konuma getirerek bizlere teslim ettiler. Bu kurumları ilerletmek biz gençlere düşüyor. Bunun içinde gençlerde sivil toplum kuruluşlarında söz sahibi olmalı. Tüzük ne olursa olsun MTSO’da gençlere de söz hakkı verilmeli. MTSO’da gençlere yönelik bir birim oluşturulmalı. Tüzükte yer almıyor olsa bile ‘Genç MTSO Meclisi’ oluşturulabilir ve bu mecliste ciddi çalışmalar yapılarak projeler üretilebilir’ dedi.

‘TİCARET BORSASI BUNU BAŞARDI’
Soner Serttaş, Mersin Ticaret Borsası’nın gençler ile ilgili yaptığı çalışmanın oldukça başarılı olduğunun altını çizerek, ‘Mersin Ticaret Borsası çatısı altında Genç Bakliyatçılar Gurubu oluşturuldu. Sağ olsun MTB Başkanımız Abdullah Özdemir bizi bu konuda çok fazla destekledi. Gençleri bilgilendirmeye yönelik toplantılar düzenledi. Ama bu oluşumda henüz ileriye dönük bir şeyler yapamadık. MTB Başkanı Abdullah Özdemir bize gereken desteği fazlası ile verdi. Başkanımızın desteği ile ilerleyen dönemlerde çok güzel projeler geliştireceğimize inanıyorum’ dedi.

 ‘GENÇLERE DAHA ÇOK FIRSAT VERİLMELİ’
‘Gençlerin gerek MTB’de gerekse MTSO’da daha fazla yer alması gerekiyor’ diyerek sözlerini sürdüren Serttaş A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, ‘ Biz gençler olarak bu kurumlarda daha fazla yer almak istiyoruz. Sonuçta dünya ve Türkiye’de sistem gençlerin daha fazla söz sahibi olması yönünde ilerliyor. Bugün birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti gençlere daha fazla önem vermeye başladı. Çünkü bu ülkenin geleceği gençlerdir. Biraz daha kurumsallaşmak, teknolojiye ayak uydurmak ve gelişmek için gençliğin daha fazla söz sahibi olması gerekiyor’ dedi.



‘MERSİN İDMAN YURDU SÜPER LİG’DE KALICI OLMALI’
Mersin İdman Yurdu öncelikle Mersin’in en büyük tanıtım kaynakların birisidir. Mersinli olalım ya da olmayalım üç büyükler bir yana Mersin İdman Yurdu bir yana. Koşullar ne olursa olsun Mersin İdman Yurdu’na sahip çıkmamız lazım. Bence şu anda teknik direktör değiştirmek doğru bir karar değildi. Devre arasının beklenmesi gerekiyordu; bu teknik heyet bizi bir yerlere getirdi. Mersin İdman Yurdu’na herkesin sahip çıkması gerekli, bunu yönetim ve taraftar el ele yapmamız şart. Mersin İdman Yurdu, hem işimiz açısından hem de sosyal aktivite açısından Mersin’e renk katan bir oluşum. Mersin İdman Yurdu’nun Süper Lig’de kalıcı olması kentimiz adına çok önemli bir olay’ dedi.

‘MERSİN İÇİN STK’LAR ÇOK ÖNEMLİ’
STK’lara bakış açısını sorduğumuz Soner Serttaş, ‘Aktif olarak Genç MÜSİAD üyesiyim. AK Parti Gençlik Kolları’nda Abdulkadir Çoban’ın başkanlığında bir araya geldik. Ben de yönetim kurulundayım. Mersin’de sivil toplum kuruluşlarının amacı sadece bir araya gelip yemek yiyip sohbet etmek olmamalı. Mersin’i bir yere taşıyabilmek adına oturulup projeler üretilmeli, güçlü Mersin lobisi oluşturmak adına çalışmalar düzenlenmeli. Sonuçta Mersin Ortadoğu’nun dünyaya açılan bir kapısı. İhracat ve ithalatta Türkiye’nin öncü kentiyiz. Mersin’in daha da gelişmesi, kalkındırılabilmesi, istihdamın artması adına STK’lara büyük işler düşüyor. Mersin’de sadece birkaç STK’nın değil tüm STK’ların Mersin lobisi adına el ele verip çalışması şart’ dedi.



Soner Serttaş ile gazetemiz İmtiyaz Sahibi Burak Karataş görüştü

Editör: Barış Köksal