‘SÜRECİN İYİ YÖNETİLDİĞİNE İNANIYORUM’

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serttaş, ‘Mart ayında tanıştığımız pandemi sürecinin ülkemizde çok iyi yönetildiğine inanıyorum. Devletimizin kararlı çalışmaları, halkımızın konuya duyarsız kalmayarak kurallara büyük oranda uyması ile birlikte gelinen noktada oldukça başarılı sonuçlar aldığımıza inanıyorum. Münferit hatalar yapılsa da, genel olarak ülkece Koronavirüs döneminde herkes üzerine düşen görevi yerine getirdi’ dedi.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

Koronavirüs salgınını tamamen atlattıktan sonra herkese büyük görevler düştüğünün de altını çizen Soner Serttaş, ‘Koronavirüs gündemi ülkemizde tamamen ortadan kalktığı andan itibaren çok daha fazla çalışmak zorundayız. Yılsonunda istikrarlı büyüme hedeflerimize ulaşabilmek adına üretimden vazgeçmemeli, devletimize güvenmeli ve istihdam rakamlarını koruyucu bir politika ile işletmelerimize hız kazandırmalıyız. Aksi takdirde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik olarak kötü bir tablo ortaya çıkacaktır. Koronavirüs günleri sonrasında ülke olarak el birliği içerisinde mücadele etmeliyiz’ dedi.

‘ÜRETİMİN DURMAMASI DOĞRU BİR HAMLEYDİ’

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serttaş, sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde dâhil ülke olarak üretime ara vermeden devam etmenin oldukça doğru ve önemli bir hamle olduğunun altını çizerek, ‘Bugün üretime ara vermiş olsaydık işsizlik rakamları öngörülemez şekilde artacaktı. Aynı zamanda ihracata ara verseydik cari açık büyüyecekti. Geldiğimiz noktada bir şekilde hem ekonomimizi, hem de insanlarımızı koruyarak her gün merakla beklenen Koronavirüs tablosundaki olumsuz rakamları aşağıya çekmeyi başardık. Salgın hastalıkta vefat eden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum’ dedi.

Kayna: zirvedekiler.kim

Editör: Barış Köksal