Kısa süre önce çiçekçilik sektörüne giriş yaparak Mersinlilerin büyük ilgisini çeken Flower Concept kurucusu Sibel Karataş, işini ‘Mutluluğun Mersin’deki temsilciyiz’ sözleriyle tanımlayarak, yakaladığı başarının, özverili çalışmadan kaynaklı olduğunu belirtti.

İşte Flower Concept kurucusu Sibel Karataş ile yaptığımız özel röportaj;

Sibel Karataş Kimdir?

1979 Mersin doğumluyum. İlk ve Ortaöğrenimimi Mersin’de tamamladım. Atatürk Üniversitesi Filoloji mezunuyum. 6 yıl ailemin sahip olduğu bir otelde yöneticilik yaptıktan sonra anne oldum ve çalışma hayatına 9 yıl ara verdim. Sonrasında iş dünyasında olmam gerektiğini düşünerek, girişimci kadın ruhumu ön plana çıkartarak sektöre giriş yaptım. Çiçekçilik sektörünü çiçeklere olan yoğun ilgimden dolayı seçtim. Çünkü beni en çok mutlu eden hediye çiçekti. Mersin’de de çiçek sektöründeki eksiklerin araştırmasını yaparak bu sektöre girmem gerektiğini düşündüm ve planlamasını yaptıktan sonra Flower Concept olarak işimi kurdum. Fark yaratan çiçek tasarımlarımızla kısa sürede önce Mersin’de daha sonra ise Türkiye’nin çeşitli yerlerinde büyük ilgi gördük. Avrupa standartlarında çiçek tasarımlarını Mersinliler ile tanıştırdık.

Flower Concept’in hizmet alanlarını anlatır mısınız?

Flower Concept, alışılagelmiş çiçeklerin yanı sıra, özel tasarımlar ve Avrupa standartlarında ürünleri ile hizmet veren bir kuruluştur. Hizmetimiz çerçevesinde ürünlerimizi tasarlarken geniş çaplı araştırmalar yapıyoruz. İnsanların ihtiyaçların doğrultusunda bir çiçeği onlar için en özel hale getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Yurtdışından sipariş ettiğimiz üzün süreli kalıcı çiçeklerden tutun, gün yüzüne çıkmamış henüz bilinmeyen eşsiz güzellikte çiçekleri bünyemizde bulunduruyoruz. Zaten kısa sürede fark yaratmamızın sebebi de bu. Müşterilerimizin her zaman farklı olmalarını sağlıyoruz.

Bunların yanında düğün organizasyonlarına çiçek süsleme hizmeti veriyoruz. Özel tasarım çiçeklerimizle, Mersin’de gerçekleştirilen düğün, nişan gibi organizasyonlarda ortamın havasını değiştiren çiçek tasarımlarımızla hizmet verdik.

İşinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Çiçekler aslında her insan için mutluluğun, huzurun ve gülümsemenin aracıdır. Bizlerde insanların bu mutluluğuna vesile oluyoruz. Bu yüzden işimizi ‘mutluluğun temsilcisi’ olarak adlandırabiliriz. İnsanların özel anlarında yüzlerindeki gülümsemede payımız olduğundan dolayı, işimi çok seviyorum.

Deneyimleriniz çerçevesinde Work Shop eğitimlerinizle biliniyorsunuz… Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Araştırmacı bir ruha sahip olduğum için işimle alakalı birçok eğitim ve seminerlere katıldım. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde birçok eğitim aldım ve önümüzdeki süreçte yurtdışındaki eğitim seminerlerine katılmayı planlıyorum. Burada edindiğim bilgileri tecrübeye dönüştürdüm ve bu bilgileri insanlara aktarıyorum. Flower Concept’te work shop eğitimleri düzenliyorum. Bu eğitimlerimiz her ay istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yılbaşı dolayısıyla kapı süsü work shop eğitimi düzenledik ve ciddi oranda bir kitleye ev sahipliği yaptık. Bilgi birikimimi insanlara aktarmak ve onların da sektörümüzle ilgili bilgi sahibi olması beni oldukça mutlu ediyor.

İş hayatına atılmak isteyen kadın girişimcilere önerileriniz nelerdir?

Öncelikle kadın girişimcilerimizin erkeklerden daha güçlü ve azimli olduğuna inanıyorum. Tek yapmaları gereken içinde besledikleri cesareti ortaya çıkarmaları gerekiyor. Araştırmacı bir yapıyla hangi sektöre adım atarlarsa atsınlar asla pes etmeden yenilikçi ruhla hareket etmeleri gerekiyor. Kadınlarımız titizlik ve özveri içerisinde hareket ettikleri için erkeklere göre her zaman iş hayatında başarıyı yakalamak için bir adım önde başlıyor. Bunun bilincinde olmaları gerekiyor.

Editör: Barış Köksal