Dumlupınar Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü eğitiminden sonra birçok profesyonel takımda uzman fizyoterapist olarak görev yapan Serkan Sağlık, 2 yıllık Mersin İdman Yurdu geçmişinin ardından bu alanda keyifle çalışacağına inanarak Mersin’de açtığı Fizyoterapi Merkezi'nde hastalarının sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor. 

Hastalarının fiziksel anlamda ağrılarını ve her türlü sorunlarını tanıyarak çözüm üreten Serkan Sağlık, hasta memnuniyetini üst seviyelerde tutarak, kısa sürede sonuç almanızı sağlıyor.
 
İşte cukurovaexpres.com editörlerinden Barış Köksal’ın Fizyoterapist Serkan Sağlık ile yaptığı o özel röportaj; 

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben 1987 doğumluyum. Üniversite yıllarında sporcu sağlığına duyduğum merakla başlayan bir serüvenim var. Bu alanda başarılı olduğumu gördüm ve üniversiteden sonra Fizyoterapist olarak çalışmalara başladım. Yaklaşık 1 yıl engelli rehabilitasyonu olarak çalıştıktan sonra Denizlispor ile bir başlangıcım oldu. Tabi bundan önce İstanbul’da Milli Takım’ın kliniğinde hasta takibinde bulundum. 2 yıl Denizlispor’da çalıştıktan sonra 1 yıla yakın Karşıyakaspor’da fizyoterapist olarak görev yaptım. 2 yıl Mersin İdman Yurdu’nda futbolcuların fizyoterapistliğini yaptıktan sonra kendi iş yerimi açtım. 

Kendi iş yerimi açmamdaki amaç, düşündüğüm projeleri spor camiasında hayata geçiremedim. Bu yüzden dolayı kendi iş yerimi açıp aklımdaki projeleri hayata geçirmeyi hedefledim. Mart ayından itibaren Fizyoss Therapy Sport Center olarak hastalara danışmanlık yapmaya devam ediyoruz.

 

Fizyoterapist olarak hastalara önerileriniz nelerdir?

Bedenimiz öylesine mükemmel bir şekilde donatılmış ki her şey muntazam bir şekilde. Bu işleyen çarkın genelde kıymetini bilmeyiz.  Maalesef yediğimiz içtiğimiz her şey doğallıktan uzak, hayat şartlarının zorluğu nedeniyle, birçoğumuzda spor alışkanlığı bile yok. Stres hayatımızın bir parçası gibi. Hal böyle olunca da muazzam işleyen beden bir yerden sonra artık öyle hassaslaşıyor ki ( biz buna yüklenebilirlik seviyesi diyoruz) ufak yüklenmeler bile yaralanmalara, sakatlanmalara ve ağrılara neden olabiliyor.

fizyoSS therapy sport center olarak; amacımız birlikte ağrınızı anlamak, var olan soruna bütüncül yaklaşıp, kaliteli bir iyileşme ile ağrısız hayat, kaliteli yaşam sağlamak. Evet; ameliyatsız ve ilaçsız ağrılarınızdan birlikte kurtulabilir yaşam standartınızı arttırabiliriz.

Fizyoss Therapy Sport Center’ın avantajları nelerdir?

Ben üniversiteden sonra yaklaşık 4 yıl kadar manuel terapi eğitimi aldım. Maalesef özel hastanelerde hastaya yönelik birebir çalışamıyorsunuz. Çünkü hasta trafiği çok. Benim buradaki avantajım, önce hastayı tanıyorum, ona yeterince vakit harcıyorum, problemin nerede ve neyden kaynaklı olduğunu bulup egzersizlere öyle başlıyorum. Hastanın çok ciddi problemleri varsa onları daha uzman kliniklere yönlendiriyorum. Benim burada yaptığım hizmet hasta danışmanlığıdır. 

Mersin’de hastaya yönelik spesifik çalışan bir yer yok. Bu eksikliği fark ederek deneyimlerimi ve bilgimi kullanarak hastalarımızın sorunlarına çözüm üretiyoruz. Birçok hastamızı yıllardır çektiği ağrılardan kurtardık. İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şeyin olmadığı bilinciyle bu yola çıktım ve insanları sağlığına kavuşturdukça mutlu oluyorsunuz.
 
Biz burada herhangi bir ilaç tedavisi uygulamıyoruz. Tamamen manuel ve egzersize dayalı bir tedavi uyguluyoruz.


 
Sağlık hizmetleriniz nelerdir?

Biz burada ilk önce hastaya ne kadar faydalı olabiliriz ya da faydalı olabilir miyiz onu saptıyoruz. Daha sonrasında fizik tedavi ile çözülebilecek bir durumsa ona göre uygulama geliştiriyoruz. Bizim burada birinci amacımız hastanın en yakın zamanda ağrılarına çözüm bulmaktır. 

Bel fıtığı ve bel problemleri, boyun fıtığı ve problemleri, sırt ve kalça ağrıları, diz, ayak bileği problemleri, omuz , kol, el problemleri, kas , eklem problemleri, duruş bozuklukları, TRX , Flowin ve denge egzersiz çalışmaları bizim hizmet başlıklarımızdır. 

Uygulama yöntemlerimiz arasında ise; Fizyoterepi ve Elektroterapi, Manuel terapi, Yumuşak doku mobilizasyonu, Medikal bantlama, Kuru iğneleme, Kupa terapisi hizmetlerimiz var. 





 
Editör: Barış Köksal