İşte  Rotary Başkanı Serhan Antalyalı ile yaptığımız o röportaj;

Mersin Rotary Kulübü'nden biraz bahseder misiniz?

Mersin Rotary kulübü, Avukat Gültekin Erşan, Ercan Atakan, Nami Ünel ve diğer Mersin’in önde gelen iş adamlarının önderliğinde 1972 yılında kuruldu. 

Bugün Mersin’de 6, Tarsus’ta 1 olmak üzere toplam 7 Rotary kulübü var. Mersin Rotary Kulübü, Mersin’de kurulan ilk Rotary kulübüdür. Mersin Rotary Kulübü üyelerinin tamamı iş adamları olup, üye sayısı 54’tür. 

Mersin Rotary kulübünün projelerinden bahseder misiniz?

Rotary Kulüpleri'nin faaliyet takvimi 1 Temmuz’da başlar, 30 Haziranda biter. Her yıl yıl farklı temalar altında topluma hizmet götürür. Mersin Rotary Kulübü'nün bu dönemdeki projeleri şunlardır; çocuk gelinler ile ilgili toplumda farkındalık yaratmak, çocuk göz sağlığı taramaları, badem ve böğürtlen fidanlarının ekiminin teşvik edilmesi, bir okulum var projesi, Rotary dostluk korosu, Rotary dostluk oyunları, Rotary meslek ödülleri, baba -  çocuk kampı, öğrenci bursları, çocuk felci kampanyası, ‘Toplum Liderleri Geliyor ‘ programı, ‘ Rotary Yarının Liderlerini Arıyor ‘ programı, kısa dönem yabancı öğrenci değişim programı ve ev kadınlarını çeşitli konularda eğitilmesi. 

Mersin Rotary kulübünün gençlik projelerinden bahseder misiniz?

Rotary Kulüpleri'nin en önemsediği projeler gençlere yönelik olan projelerdir. 12-18 yaşları arasındaki gençlerin oluşturduğu İnteract Kulüpleri, 18-30 yaşları arasındaki Rotaract kulüpleri, Rotary kulüplerinin sponsorluğu altında kurulur. Gençlerimize, bu yaşlardan itibaren topluma karşılıksız hizmet etme dürtüsü işlenir ve öğretilir.

Çok sayıda gencimiz, yurt dışına kısa ve uzun dönem öğrenci değişim programları ile gönderilir. Yine yurt dışından gelenler ağırlanarak eğitilir, yetiştirilir.







Editör: Barış Köksal