Mersin’de 1 yıl önce kurulan Mare Organizasyon, düğün ve nişan başta olmak üzere 200’ü aşkın organizasyonu ile büyük beğeni topladı.

Organizasyon işinin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Mare Organizasyon Sorumlusu Selin Akbaş, uzun yıllardır bu sektörde hizmet verdiğini ifade ederek, Mare Organizasyon hizmet alanlarını anlattı.

İşte Selin Akbaş ile yaptığımız özel röportaj;

Bize kendinizden bahseder misiniz?

1989 yılı Tarsus doğumluyum. 2008 yılında üniversite için İzmir’e gittim. 2010 yılından bu yana İzmir’de organizasyon sektöründe çalıştım. Mersin’e dönme kararı aldım ve burada Mare Organizasyonu yarattık.

Mare Organizasyon’un yapısından ve hizmet alanlarından bahseder misiniz?

Mare Organizasyon 2018 ocak ayında Marehan’ın bünyesinde faaliyet gösteren, aynı zamanda dışarıya da hizmet verebilen geniş bir organizasyon kuruluşudur. Ocak ayından bu yana 200’ü aşkın organizasyona ev sahipliği yaptık. Henüz çiçeği burnunda bir firma olmamıza rağmen kaliteli işlere imza attık. Organizasyonun ne demek olduğunu bilen ve en önemlisi mutlu anların telafisi olmadığının bilincinde olan, buna göre hareket eden bir ekibe sahibiz.

Mare Organizasyon gerek düğün gerekse özel günleri kapsayın her türlü organizasyonda istek ve talepler doğrultusunda hizmet vermektedir. Konsept olarak bizden istenilen ne olursa olsun o isteği yerine getirebilecek bir kapasiteye sahibiz. Bu açıdan kısa sürede Mersin’de organizasyon denildiğinde akla ilk gelen firmalar arasında yer aldık. Bu da bizim için ayrı bir onur kaynağı oldu. Bizler de bize gösterilen bu ilgiye karşılık olarak her zaman kendimizi yenileyen ve inovasyon doğrultusunda çalışmalar yaparak ilerlemeye gayret gösterdik.

Organizasyon titizlik ve sorumluluk gerektirdiği kadar zamanı iyi değerlendirmeyi gerektirende bir iş. Bu bağlamda gece gündüz demeden çalıştığınız zamanlar oluyor. Bu sektörde yer alıyorsanız kendinizi yoğun tempoya hazırlamanız gerekiyor.

Kaliteli bir düğün ve ya özel gün organizasyonu nasıl olmalıdır?

Öncelikle organizasyonun kişiler için geri dönüşü olmayan bir faaliyet olduğunu belirtmek isterim. Kaliteli bir organizasyon yürütmek için kaliteli bir ekibe sahip olmanız gerekiyor. Özellikle düğün organizasyonlarında gelin ve damadın rüya gibi bir eğlence geçirmesi gerekiyor. Bunu sağlamak içinde ciddi bir titizlik gerekiyor. Ekip, ekipman ve mekan olarak bizden istenilen tüm organizasyonları gerçekleştirebilecek konumdayız.

Organizasyonun en önemli ayağı planlamadır. Bütün parçaları birleştirmek adına iyi bir planlama yapmanız gerekiyor ve o planlamanın içerisinde mutlaka b planı da olması gerekiyor. Oluşabilecek olumsuzlara karşı her zaman hazırlıklı olmanız gerekiyor.  

Son olarak sizin gibi genç kadın girişimcilere önerileriniz nelerdir?

Öncelikle işiniz her ne olursa olsun sürekli araştırmacı bir yol izlemeniz gerekiyor. İşinize önce kendiniz saygı duymalısınız ki başkalarından da o saygıyı görebilesiniz. Düştüğünüz yerden kalkmak için her zaman daha fazla çalışma azmiyle yolunuza devam etmelisiniz. İşinizin belli aralıklarında yorulduğunuzu ve artık yapamadığınızı hissedeceksiniz. Bu hissin sizi ele geçirmesine asla izin vermeyin. Başarıyla tamamladığınız her iş sizin en büyük motivasyon kaynağınız olacaktır ve başarı peşinden yeni başarıları getirecektir. Araştırmacı bir ruha sahip olduğunuz sürece karşınıza çıkan bütün engelleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Kadın girişimcilerin arttığı bir dönem yaşıyoruz ve gördüğümüz kadarıyla kadın patronların olduğu yerlerde daha çok azim, istek ve titizlik hakim. Kadın doğası gereği her zaman düzen ve tertip ile hareket eder. Kadınların bu davranışları işletmeye artı değerler katıyor. Bu bağlamda ülkemizde kadın girişimcilerin desteklenmesi ve sektöre kazandırılması için daha sıkı çalışmalar yürütülmesi gerekiyor.

Editör: Barış Köksal