Turan Göverçile Kimdir?

1995 yılında Mersin’de doğdum. Siyasi parti yönetim kurulu üyeliği, Sivaslılar Derneği ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu üyeliği yürütmekteyim. Bu çalışmalar esnasında birçok politik ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev aldım. Zaman ayırabildiğim ölçüde okuyabilmeyi ve yeni kültürleri ve yaşam şekillerini görmeyi, analiz edebilmeyi severim.

Gönen Pano şirketinin kuruluş hikayesini bizimle paylaşabilir misiniz?

Gönen Pano 1989 yılında bir aile şirketi olarak babam Mehmet Göverçile tarafından “Gönen Elektrik” adı ile öncelikle Mersin inşaat sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermek üzerine Mersin’de kurulmuştur. Yaklaşık 30 yıldır inşaat sektörünün her türlü elektrik proje, taahhüt ve çözümlerinin yanı sıra her ebat ve her sınıfta yangın dolabı, elektrik, su, doğal gaz panoları, çöp şut sistemleri, yangın alarm sistemleri ve yangın çıkış kapıları imalat ve satışını yapmaktayız. Halen profesyonel ekipman ve son teknoloji makine parkuru ile Mersin’de sektöründe TSE belgesi ile üretim yapan ilk ve tek kuruluş olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

2019 yılı itibariyle gerek TSE gerekse AB normları çerçevesinde devam etmekte olan üretim zincirimizde teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek yaptığımız tüm ürünler öncelik Mersin il ve ilçeleri olmak üzere ağırlıklı olarak Konya, Niğde, Aksaray, Antalya, Adana, D.Bakır, Ş.Urfa, Batman, Siirt, Adıyaman, K.Maraş, Muş, Erzurum, gibi illerde tercih edilmektedir. Ayrıca bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşul ve ticari belirsizliklerine rağmen Irak pazarı için dünya standartlarında yaptığımız ürünleri ihraç ederek yurt dışı Pazar ve imkanları için kendi adımıza yeni bir ufuk yeni bir ticari portföy yaratabildik.

Gönen Pano olarak hedefleriniz nelerdir?

Bir aile şirketi olarak kurulmuş olan Gönen Pano yukarıda adı geçen illerin dışında her geçen gün yeni imkanlar, yeni teknolojiler, çerçevesinde üretim hareketliliği, verimliliği ve çeşitliliğini sektörün ihtiyaç ve teknolojisini de göz önünde bulundurarak arttırma gayretindedir. Bu amaçla yurt içi ve yurt dışı fuar ve tanıtımlara bazen kendi adımıza bazen de şahıs olarak katılmakta uygun teknoloji ve yenilikleri ülkemize ve şirketimize transfer etme kazandırma gayreti ve amacındayız.

Şirketimizin Misyon ve Vizyonu kapsamında hedeflerimize gelince; Gönen Panonun kuruluş felsefesinden vazgeçmeden geçen yıllarda yıl gerçekleştirdiğimiz ihracat ile Irak pazarında kalıcı olabilmek ve bu ülkelerin yanına yenilerini ekleyebilmek, Özellikle komşu ülke pazarlarındaki üretim çözümlerine yönelik gelişme ve katma değer yaratabilecek teknolojileri Ar-Ge birimimiz üzerinden ülkemize transfer edebilmek, Yaşamakta olduğumuz ekonomik durgunluk ve özellikle döviz kaynaklı risk alanlarına rağmen geçen yıl yakalamış olduğumuz reel büyüme trendine devam ettirmek, bunu sağlarken verimliliği en üst düzeyde maksimize edebilmek, Belki de en önemlisi yeni ve sürdürülebilir istihdam alanları yaratarak bugün için %13,7’ler civarında seyreden işsizliğe firmamızın ekonomik gücü ve yaratmış olduğu katma değer çerçevesinde katkı ve çözüm sunabilmektedir.

Editör: Barış Köksal