'Mersin Enerji sektöründe öncü il konumunda'

Anadolu firmaları arasında ilk 5'te yerini alan ve büyük bir ivme kazanan Enerji Akaryakıt Dağıtım'ın başarısını anlatan Akgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, Enerji ile 14 yıldır yol yürümenin gurur kaynağı olduğunu belirterek; Mersin, enerji sektöründe Türkiye genelinde, dolum tesisleri ve enerji şirketleri ile başı çekiyor. Bu da bize ayrı bir mutluluk ve gurur kazandırıyor. 

Enerji Petrolleri ile yaklaşık 14 yıldır yol yürüyoruz ve Enerji Petrol bizim vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Enerji, son yıllarda büyük bir ivme kazanarak akaryakıt sektöründe büyük bir yol kat etti. Enerji Akaryakıt Dağıtım AŞ, Anadolu firmalara arasında şuanda ilk 5'te yer alıyor. Çığ gibi büyüyen bayi ağı ile lojistik ve tarımda en fazla iskonto ile çiftçinin ve nakliyenin yanında olma özelliği taşıyan Enerji Akaryakıt dağıtım AŞ, belirlediği hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Büyük müşteri kitlesine sahip istasyonları ve performansı ile müşteri memnuniyetini üst seviyelerde tutan Enerji Petrol, Bölge Müdürleri'nden tüm personellerine kadar titizlikle çalışarak, başarıya ve müşteri memnuniyetine odaklı çalışmalar yürütüyor.  Bizler de bu köklü firma ile beraber yol yürümenin gururunu yaşıyoruz' dedi.

Mersin, Türkiye'de gelişmeye açık ve hızlı büyüyen bir şehir konumunda olduğunun altını çizen Akgül; Mersin, jeopolitik konumu ve güzellikleri ile İstanbul ile yarışan bir şehirdir. Mersin'in kanayan yarası turizmdir. Turizm alanı bu kadar geniş, bu kadar değerlikaynaklar ve tarih kokan şehir içerisinde turizmin yeterli seviyelere ulaşamamsı bizleri üzüyor. Mersin uçtan uca tarih kokan, sahil şeriidi ve tarihi yerleri ile diğer şehirleri kıskandıracak bir konuma sahipttir. Fakat ne yazıkki biz bu güzellikleri avantaj haline getirip, henüz marka kent yaratamadık. Mersin için acilen yatırım planları çizilmesi gerekiyor. Proje olarak baktığımızda Mersin'e daha fazla marina ve modern plajlar kazandırıldığında Mersin büyük bir ivme kazanacaktır. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Mersin'e doğru dokunuşlar yapılırsa, Mersin 2. istanbul konumunda olacaktır. 


Editör: Barış Köksal