İşte Özdemir’in Çukurova Ekspres Editörlerimizden Berivan Yüce ile yaptığı o röportaj;

Bu mesleğe ilginiz olduğunu ne zaman fark ettiniz?

Benim bu mesleğe ilgim, 25 yıl önce üniversite okuduğum zamanlarda başladı. Okuduğum dönemlerde aileme yük olmadan okul harçlığımı çıkarmak için bu mesleğe başladım. Mesleğin içinde ilerledikçe kendime güvenim arttı ve başarılı olacağımı fark ettim. 

Okuduğum okulu başarılı bir şekilde tamamladım ve yüksek lisans eğitimi aldım. Çeşitli işler yaptım fakat, kendimi bu alanda başarılı gördüm. Ben bu mesleğe gönül verdim. İnsanlara içinde bulunduğum mesleğin inceliklerini sanatsal bakış açımla birlikte yansıtıyorum. Mersin’de birçok insan Sabri Özdemir denildiğinde beni tanır ve yaptığımız işin ne kadar kaliteli olduğunu bilirler. İnsanların beni tanıması ve yaptığım işlerin kaliteli olması benim bu meslekte geldiğim son nokta değildir. Ben bu hizmeti verirken yapacağım işlere başına ‘’en’’ kelimesini koyarak başlarım. ‘’Ben bu işi en iyi ve en kaliteli bir şekilde nasıl yaparım ?’’ Biz Sabri Özdemir Güzellik Merkezi olarak bu mantığın dışına çıkmıyoruz. 

Mersin’de İddialı bir ilerleyişiniz var. Bu ilerleyişinizi nasıl sağlıyorsunuz? 

Ben her zaman şunu dile getirdim; ‘’ Kaliteli bir iş far yatarak ortaya çıkar.’’ Birilerini taklit ederek bir yere varamazsınız. Dünya her alanda çok hızlı bir şekilde değişime uğruyor. İşinizi yaparken, bu değişimlerin işinize ne gibi etkileri olduğunu sürekli takip etmeniz gerekiyor. Aslında insanların bizden ve yaptığımız işten söz etmesinin nedeni bu. Değişimleri takip edip doğru analiz ettiğimiz taktirde ve bir de bunu pozitif bir enerji ile insanlara yansıttığımızda buradan bütün müşterilerimiz mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. 

Benim sıkça kullandığım sloganlardan bir tanesi de şudur; ‘’iyinin iyisi, kötünün kötüsü vardır.’’ Biz hiçbir zaman en iyisi bu diyerek kendimize sınırlamadık ve daha fazla nasıl aktif olabiliriz düşüncesini aklımızdan çıkarmadık. Tabi ki biz bununla kalmıyoruz. Yaptığımız işi sanatsal bir bakış açısı ile süslüyoruz. Müşterilerimiz Sabri Özdemir Güzellik Merkezine geldiklerinde, bizi görünüş olarak değerlendirdikleri zaman onların karşısına mükemmel bir görüntü ile çıkmanız gerekiyor. Sonuçta bir güzellik merkezine gelen insanlar önce oradaki personelin ne kadar bakımlı olup olmadığına bakıyor. Bu mesleği icra ediyorsanız tepeden tırnağa bakımlı olmanız gerekiyor. Müşterilerimiz bize baktığı zaman kesinlikle güven problemi yaşamamaları gerekiyor. 

Size göre güzellik nedir?

Güzellik bir bütündür. Benim kriterlerime göre pahalı bir elbise giymek ve ya pahalı takılar takmak güzel göründüğünüz anlamını taşımıyor. Güzellik tepeden tırnağa bakımlı ve şık olmayı gerektiriyor. Örnek verecek olursak ; çok şık bir elbise giymişsinizdir fakat, saçınızın bu elbiseyi taşıyacak bir bakımı yoksa bütünlük açısından pasif bir görüntüye bürünürsünüz. 

Sizi diğer güzellik merkezlerinden ayıran özellik nedir?

Biz Mersin’de hem bay-bayan kuaförü hem de güzellik merkezi olarak hizmet veriyoruz. Buraya bir bayan veya erkek geldiği zaman birçok hizmeti alabiliyor. Mersin’de bu kadar markayı tutan ve bu kadar kaliteli markalarla çalışan nadir güzellik merkezlerinden biriyiz. 

Biz burada kalıcı makyaj, ipek kirpik, kalıcı protez tırnak yapıyoruz ve bu saydıklarım her salonda yok. Son 6 aydır müthiş bir şekilde ilgi gören mikro kaynak keratin uygulamasını Mersin’e ilk getiren güzellik merkezlerinden biriyiz. Bunların yanı sıra salonumuzda zayıflama ve sıkılaşmaya yönelik bir salonumuz daha mevcut. Salonumuzda dünyaca ünlü markaların saatlerinin, parfümlerinin ve aksesuarlarının satış hizmetini de veriyoruz. Bizi diğer güzellik merkezlerinden ayıran en büyük özellik şudur; biz bu mesleğe sanat olarak bakıyoruz ve bakmaya devam edeceğiz. 

Buraya gelen bay ve bayanlara önerilerde bulunuyor musunuz? Bu öneriler nelerdir?

Öncellikle biz, yaptığımız işten memnun olmalıyız. Bu tamamen donanım ve tecrübe arz eden bir meslektir. Biz karşımızdaki müşteriye afaki olarak bu tarz size asla yakışmıyor demiyoruz. Kadınlar kendilerine neyin yakışıp neyin yakışmayacağını çok iyi biliyorlar. 

Ben bu mesleğe 25 yılımı harcadım. Bir insana baktığım zaman, o insanın yüz çehresinin, kaşlarının, saç yapısının işlenecek olan tarza uygun olup olmamasını bilerek hareket etmem gerekiyor. İstenilen tarzı titizlikle yaptığınız sürece istenilen tarz o insana yakışacaktır. Bazen kendimi size bırakıyorum, bana uygun olan neyse onu yapın diyen müşterilerimiz de oluyor. Biz o müşterilerimizin yüzünün güldüğünü görmeden onları buradan uğurlamıyoruz. Bütün bunları yapabilmek tecrübe ve donanım istiyor. Karşınızdaki insanın beklentilerini doğru analiz edebilmeniz gerekiyor. Müşterimiz bize bir soru sorduğunda, bilimsel cevaplarla onları tatmin edip güven aşılıyoruz. 

Malum kış ayları geldi. Bu bağlamda bayanlara ne gibi önerileriniz olacak?

Kışın insan vücudunda en fazla olumsuz etki yaratan durum cildin nemsiz kalmasıdır. Özellikle kış aylarında kesinlikle ciltlerini nemsiz bırakmamaları gerekiyor. Banyo sonrasında ve dışarıya çıkarken mutlaka nemlendirici kremler kullanmalarını tavsiye ediyorum. Haftada bir kez banyo sonrasında mutlaka saç maskelerini yapmaları gerekiyor. Saç ve trend olarak değerlendirecek olursak, bu şık kesinlikle soğuk renkler moda. Önceden doreler rehavet görürken şimdilerde soğuk küllüler son derece moda. Trende açık gelişmiş şehirlerde insanlar saç rengi olarak gri-beyaz tonlarını tercih ediyorlar. Daha koyu rujlar ve allıklar kullanılıyor. Kış ayları için söylemek gerekirse bu değişimlere ayak uydurmaları onların içlerini ısıtacaktır. 

2015 yılı güzellik açısından nasıl geçti? 2016 yılından beklentileriniz nelerdir?

2015 yılı bana göre insanların yeniliklere açık olduğunu gösteren bir yıldı. Giyim tarzları olsun, saç tarzları olsun insanlar artık değişim istiyor ve her geçen yıl bu değişim farklı bir boyut kazanıyor. 2016 yılının hem renkler açısından, hem tekstil açısından hem de kozmetik açısından cıvıl cıvıl olacağını düşünüyorum. Biz salon olarak olumlu bir 2015 geçirdik ve 2016 yılının bizim için daha pozitif geçeceğini düşünüyorum. 

Mersin'de giderek lüks otel sayıları artıyor. Buda önümüzdeki sene Mersin’de bir düğün yılı olacağı anlamına geliyor. Oteller arasında kıyasıya bir rekabet olacak ve bu rekabet sayesinde bütün oteller kalitesini sergileyecek. Bu durum sayesinde yeni evlenecek olan çiftler için verimli olacaktır.



Editör: Barış Köksal