Genç Kadın girişimci ruhu ile girdikleri yolda başarılı bir ivme yakalayan Altındere Turizm Acentası Kurucuları Ruken Leyla Yolcu ve Nurdan Altındere başarılarının sırrını cukurovaexpres.com'a anlattı.

İşte cukurovaexpres.com editörü Barış Köksal'ın Ruken Leyla Yolcu ve Nurdan Altındere ile yaptığı o özel röportaj;

Altındere Turizm Acentasından bize biraz bahseder misiniz?

Altındere Turizm Acentası henüz çok yeni fakat temelleri çok sağlam oluşturulmuş bir acentadır. 2 ay önce kurulan bir acentayız. 1 yıl boyunca acentamızın alt yapısını hazırladık. Acentamız, uçak bileti, tur organizasyonları, otel konaklama, kongre konferans organizasyonları, bayi toplantıları, özellikle fuar çalışma ziyaretleri üzerine kuruldu. Altındere Turizm Acentasını Nurdan Altındere ve Ruken Leyla Yolcu kuruluşudur. İki genç kadın girişimci olarak bu işe girdik ve kısa sürede başarıyı yakaladık. 

Bu güne kadar yaptığınız işler nelerdir?

Biz şirketlerin gelişmesinde fuarların çok fazla önem taşıdığına inanıyoruz. Dünya gittikçe küçülüyor ve bu küçülme içerisinde pazar oldukça ciddi bir rekabete dönüşüyor. Dolayısıyla hem alımlarda hem satımlarda fuarların önemi her geçen gün artıyor. Biz acenta olarak özellikle yurt içi ve yurt dışı fuarlarında devlet teşvikleriyle beraber gerek KOSGEB, gerek Ekonomi bakanlığının destekleriyle şirketleri ve kurumları bu desteklerden de faydalandırarak onları bu fuar hizmetlerine aldırmayı hedefliyoruz. Yakın bir zamanda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Dubai'de bir fuar çalışması gerçekleştirdi. Bu organizasyonu Altındere Turiz Acentası olarak biz gerçekleştirdik. Dubai'de yaklaşık 85 kişilik bir heyettik. Heyetin tümü sanayicilerden oluşuyordu. Vali Özel Kalem Müdürümüz, Tarsus Ticaret odası Başkanımız da kent protokolü olarak bu grubun içersine dahil oldular. Dubai'de Turkish Business Council ile çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Özellikle Dubai'de yatırım yapmak isteyen, serbest bölgede ofis açmak isteyen sanayicilerimiz için oldukça verimli bir toplantı oldu. Yapılan toplantının ardından Ticari Ateşemizle ve Baş Konsoloslukla görüşmeler gerçekleştirdik. Dubai Serbest Bölgeyi ziyaret ettik ve tek tek alanda incelemeler yaptık. Sanayicilerin farklı bireysel olarak her ne kadar seyehat etselerde grup olarak gitmelerinin, hem birbirleri ile kaynaşma, hem birbirleri ile iletişim kurup ticaret yapabilme açısından bu seyahatler çok olumlu oluyor. Aynı zamanda her gittiğimiz her yer bir vizyon. 3 günlük bir seyehat bile olsa döndüğümüzde çok farklı bir vizyonla dönüyoruz. 

Dubai'de gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ziyaretinin ardından, 8-12 Martta Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği ile İtalya çalışma ziyaretimiz olacak. İtalya'da yapı fuarına katılacağız. Aynı Zamanda İdeal Su'nun bayi toplantılarını Antalya'da  gerçekleştirdik. İnanıyoruz ki biz Mersin'deki bütün STK'ların Odaların, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bu tarz grup çalışmalarını Altındere Turizm Acenası olarak gerçekleştireceğiz.

Neden sizi tercih etmeliler?

Bizim hedef kitlemiz tamamen iş dünyası. İş dünyasını çok iyi tanıyoruz ve uzun yıllar STK geçmişimiz var. 13 yıllık STK'larda uzmanlık deneyimimiz var. Dolayısıyla iş insanlarının arasında büyüdük ve onların nasıl bir hizmet istediklerini çok iyi biliyoruz. Farklı sektörleri çok iyi biliyoruz. Mersin çok kimlikli ve çok fonksiyonlu iş hacmi olan bir kenttir. Kentin bu ögelerini ve değerlerini bilmek artı bir değer katıyor. Turizmci olmak yetmiyor... İş dünyasını tanıyan turizmci olmak gerekiyor. Biz yaptığımız işin püf noktalarını bildiğimiz için tercih ediliyoruz. 2 aylık bir sürede ciddi bir başarı kazanmamızın tek sebebi budur. 

Biz artı olarak KOSGEP destek evrakları gibi evrakları şirketler kendileri hazırlarlar. Ancak biz bu konuda da lojistik destek vererek danışmanlık yapıyoruz ve bu danışmanlığı ücretsiz yapıyoruz. Bu da kurumların odaların ve şirketlerin işini ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Biz çok kapsamlı bir paket hizmet veriyoruz. Toplantıların hem plaket kısmıyla hem sunuculuk kısmıyla hemde organizasyonun geneli ile biz ilgileniyoruz. Dolayısıyla biz rönesans insanı olmaya çalışıyoruz. Biz elimizdeki bütün bilgi birikim ve donanımı karşımızdaki müşteriyi memnun etmek için kullanıyoruz. 

Mersin'deki turizmi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mersin Turiz sektöründe gelişmekte olan bir bölge. Özellikle çok uzun bir kıyı şeridine sahip. Bu aslında çok iyi değerlendirilebilir. Geçmişte bir takım yanlış yapılanmalardan dolayı turizm geri planda bırakılmış ama son yıllarda yapılan çalışmaları umut verici buluyoruz. Mersin Üniversitesi'nin Nuhun Gemisi Projesi farklı bir versiyonla tekrar hayat buluyor. Bu kongre ve konferans turizmi için çok güzel bir adım olarak görüyoruz. İstiyoruz ki kongre ve konferans turizminde Mersin iyi bir noktaya gelsin. Çünkü Mersin, gerekli olan bu altyapıya sahip. Bunların yanında Mersin tarihi ve arkeolojik değerlere sahip bir kenttir. Bir diğer özelliği ise ikliminin çok yumuşak olması. Kısacası turizm Mersin'in kimliğinden biridir. 

Mersin'deki yatak sayısını artırmamız gerekiyor. Arkeolojik değerlerimizin daha fazla ön plana çıkartılıp inanç turizminin önünün açılması gerekiyor. Sağlık Turizmi olarak Mersin hızla gelişiyor. Bunun daha da farkedilir duruma getirilip yatırımcıları buraya çekmemiz gerekiyor. 


 
Editör: Barış Köksal