Her geçen gün dahada büyüyen ikinci el otomobil alım satım sektöründe faaliyet gösteren oto galericiler tarafından kurulan ve başkanlığını Bekir Selvi, yönetim kurulu üyeliklerini ise Sayım Kayıkcı, Alı Kıratlı, İlhan Kahraman, Zafer Uslu, Mehmet Akman, Zıya Akturk, Hacı Ahmet Batıyel, Ahmet Ozbar’ın yaptığı Mersin Oto Galericileri Derneği üyeleri, şartlar ne olursa olsun Toroslar’da bulunan oto galericiler sitesine taşınmayacaklarının altını bir kez daha çizdiler..

Konuyla ilgili sık sık bir araya gelerek toplantılar düzenleyen ve fikir alışverişinde bulunan dernek üyeleri bu hafta yine bir araya geliyorlar.. Kurdukları kooperatif ve gelinen süreç ile ilgili bir toplantı yapacakları ifade edilen dernek üyelerinin tek sıkıntısı şehir merkezinden kopmadan, raiç değerleri ile satışa sunulan bir oto galericiler sitesinde yer alabilmek..

Bu güne kadar Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile görüşen ve yer tahsisi için yardım isteyen Mersin Oto Galericileri Derneği üyeleri şu ana kadar yer teminini sağlayamadı.. Şu anda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden yönetim kurulu üyeleri, ‘Üyelerimizin hepsinin içine sinecek, ulaşımı kolay, şehir merkezine yakın ve aynı zamanda da kullanışlı bir oto galericiler sitesi yapmak için mücadele ediyoruz.. Bizler yıllardan bu yana bu işten ekmek kazanan insanlarız.. Bundan sonra da evimize ekmeğimizi bu işten götüreceğiz.. Yaptığımız tüm çalışmalar üyelerimizin istekleri doğrultusunda ilerliyor.. Bizim hepimizin sorunu aynı; merkezi ve satışlarımızı daraltmayacak bir yer.! Ve bu yerde kurulacak sitede kooperatif üyelerimizin hepsinin sadece maliyet parası ile yer sahibi olmaları’ ifadelerini kullandılar..

'Sayın Valimiz bize yol göstersin'

Mersin Oto Galericileri Derneği üyeleri Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuyla ilgilenmesini istiyorlar...

Bu güne bir çok zorlukla karşılaştıklarını fakat ne olursa olsun yılmadıklarını sözlerine ekleyerek devam eden MOG-DER üyeleri, 'Yetkililerin bu konuda bizimle görüşerek taleplerimizi dinlemelerini istiyoruz.. Bu iş yerel yönetimlerin işi ama ne yazık ki biz bu işe yerel yönetimler ile çözüm bulamadık.. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuyla ilgilenerek bizlerin yaşadığı bu sıkıntıya çözüm önerisi getirmesini talep ediyoruz.. Bizim bulduğumuz arazilerdeki sorunlar çözülürse kısa süre içerisinde taşınacağımızı taahhüt ediyoruz' dedi..

Yerel yönetimlerin konuyla fazla ilgilenmediklerinin de altını çizen dernek üyeleri, ‘Biz yaptığımız iş dolayısıyla bu ülkede ciddi KDV oranları ödeyen, istihdama katkı sağlayan kişileriz.. İşletmelerimizin kapısına kilit vurup çıkamayacağımıza göre bir an evvel sıkıntılarımızın çözülmesini istiyoruz.. Sayın Valimiz öncülüğünde sıkıntılarımızın kısa süre içerisinde giderileceğine inanıyoruz.. Bir çok girişimde bulunduk, fakat ya tarım arazisi olduğu için ya da farklı sebeplerden dolayı bulduğumuz yerlerde inşaata başlayamadık. Mersin için bir şans olduğuna inandığımız Sayın Valimizin, bizler ile daha önce yaptığı konuşmalardan yola çıkarak kendisinden böyle bir destek talep ediyoruz. Umarız bu isteğimize kentimizin büyüğü olarak kayıtsız kalmaz ve sorunumuz kısa süre içerisinde çözülür’ şeklinde konuştular..

‘Rant aracı olmak istemiyoruz’

Yenişehir’de yer buldular ama o da tarım arazisi çıktı.!

Toroslar’da kurulan sitenin sektör temsilcilerinden kimseye sorulmadan yapıldığını vurgulayan yönetim kurulu üyeleri, ‘Bizler üyelerimizin rant aracı olarak kullanılmalarına izin vermeyeceğiz. Raiç değerinin çok üzerinde satılan iş yerlerine mesleği bırakma pahasına da olsa taşınmayacağız. Eğer bu sorun çözülecek ise bizim üyelerimizin de içine sinecek, ortak bir paydada buluşacağımız noktada çözülecektir’ dediler.

Mersin Oto Galericileri Derneği yönetim kurulunun çalışmaları sonrasında Yenişehir bölgesinde, yeni stada yakın, aynı zamanda etrafında haftasonları oto pazarı kurulabilecek bir alan olan kooperatif tarafından alınmak istendi; fakat bu arazinin de tarım arazisi olduğu ortaya çıktı..

Dernek yönetim kurulu üyeleri, ‘Mersin’de 5 binlik plan sıkıntısından ötürü ticari alan olarak işaretlenmiş arsa bulamıyoruz. Yetkililerin konsept yaratacak ve sektör temsilcilerimizin hepsinin içine sinecek bir arazinin ticari alana çevrilmesi hususunda 5 binlik planda çalışmalar yapmalarını arzu ediyoruz. 

Bulduğumuz arazi kurak, artık Yenişehir bölgesindeki gelişme alanının ortasında kalmış bir arazi.. Fakat yaptığımız çalışmalar sonrasında bu arazinin tarım arazisi olduğunu öğrendik.. Gelişme alanının ortasında kalan arazinin tarım alanı olduğunu öğrenince isyan etme noktasına geldik.. Bu arazi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, fakat tarım arazisi olmayan yerlere de bakıyoruz.. En kısa sürede galerici esnafımızın kabul edeceği tarzda bir arazi bulmak hedefindeyiz’ diyorlar.. Yönetim kurulu üyeleri özellikle bu hafta esnaflar ile yapılacak toplantıda fikir alışverişinde bulunacakları ve galerici esnafının da önerilerini dinleyeceklerini ifade ediyorlar.. 

Editör: Barış Köksal