www.cukurovaexpres.com Genel Koordinatörü Gülnaz Çelik sordu. Baqlar’s Mobilya’nın sahiplerinden Nihat Bağ yanıtladı.


Baqlar’s isminin markalaşma sürecinde sizi diğer firmalardan ayıran özelliği nedir?  Neden başka bir firma değil de baqlar’s ulusal bir marka oldu?

Biz 1991 yılında üretim yapmaya başlamıştık. Daha sonra 2008 yılında start verdik ve Hatay ile bayileşme ağımızdaki ilk adımı atmış olduk. Amacımız hep daha iyi ve ileriye yönelik oldu. Her geçen yıl mutlaka işimizi geliştirdik ve yatırım yaptık. Bundan dolayı da gerek marka değerimiz gerekse bayileşme ağımızla başarılı bir şekilde ilerliyoruz.

Kurumsal  firmalarda Ar-Ge yatırımları önemli bir yere sahiptir sizde bu durum nasıl ilerlemekte?

Başarılı olmamızda ki en büyük etkenlerden birisi de Ar-Ge'ye verdiğimiz önemden kaynaklanır. Tüm yenilikleri ve fuarları takip ediyoruz. Örneğin; Güncel gelişmeleri uygulamaya çalışıyoruz. İnsan kaynakları bizim için ayrı bir önem taşır. Bir çok çalışanımızı çıraklıktan alıp fabrikada usta konumuna kadar destekliyoruz. Hatta emekli olan ustalarımız da var.

Tasarımlarınızı yaparken sizler de dahil oluyor musunuz ?

Mutlaka , mesela bir ürün ortaya çıkacağında ustalarımız,mimarımız üretim mühendisimiz, kuzenlerimiz hepsi bir araya gelir örneğin  bir koltuk yapılacaksa belki on kez koltuk kumaşla döşenir ve hatası eksikleri vs. görülür, tekrar sökülür ve tekrardan en  uygun şekilde yapılır. Fikirler alınır bu tür kararlar mutlaka ortak çalışmayla alınır.

Kuzenler dediniz, birazda Bağ Ailesi’nden bahsedelim ?

Fabrikamızda yöneticimiz  Muhterem bey var, başımızda ,her şeyimiz . Onun yardımcısı olarak hala ve dayı çocukları var. Kısaca kritik noktada hep aileden kendi adamlarımız var. Onlarla diyaloglarımız çok iyi. baqlar’s büyük bir aile şirketidir.

Biz yeniliğe açık bir aile şirketiyiz . Türkiye’ de aile şirketlerinin çok başarılı olamaması kurumsal  olamadıkları içindir. Biz o noktada kurumsal olmayı başarabilmiş bir şirketiz.

Şimdiki fabrikanız yeterli üretim yapabiliyor mu büyüme hedefleriniz var mı?

Bizim fabrikamızda yaklaşık 13.000 m2 . Bu yıl mevcut arazimize üç katlı bir tesis yaptık. Yaklaşık 5 trilyon civarında bir yatırımla , boya hattı, paketleme ve koltuk üretim  gibi bölümleri oraya alacağız. Kapasitemiz yetişmiyordu.  Bundan dolayı mevcut fabrikamızı büyüttük. Teknolojiyi takip ediyoruz, fuarları kesinlikle kaçırmıyoruz.

Baqlar’s ın kaç bayisi var ve yeni bayi hedefleri nerlerdir?

baqlar’s olarak şu an Türkiye’de 11 , Kıbrıs’ ta 2 , Irak’ta 1 olmak üzere toplamda 15 mağazamız var.Biz kurum kültürü olarak kaliteden ödün vermemek adına çok sayıda bayi düşünmüyoruz. Kalitemizi korumak için yeterli ve emin adımlarla ilerlemeyi benimsiyoruz.  Biz Türkiye’ de her ilde olalım değil, belirli illerde olup  kalite standardıyla müşteri memnuniyetini yakalamayı hedefliyoruz. Biz arz ve talep dengesini koruyarak ilerlemek istiyoruz.


Baqlar’s olarak farklı ürün gamı üretmeyi  ve ya satmayı düşünüyor  musunuz?

Böyle bir düşüncemiz yok. Dikkat ederseniz bizde genç odası bile yok. Amacımız ev mobilyası , kalite ve tarzımıza zarar verecek hiç bir şey yapmak istemeyiz. Bizim işimiz ev mobilyası. Bu günün şartlarına göre aldığımız bir karar.

Genç bir iş adamı olarak neler söylemek istersiniz?

Mersin güzel bir şehir,  12 ay boyunca üretim yapabileceğiniz bir şehir. Yatırımcı arkadaşlara buraya yatırım yapmalarını söyleyebilirim. Gerek ulaşım gerek ham madde  olsun her konuda rahatlıkla temin  edebileceğiniz bir şehir.  Şehrimizin kıymetini bilelim. Daha çom yatırım ve istihdam oluşturalım.





 

 

Editör: Barış Köksal