1995 yılından bu yana Mezitli Viranşehir Sahili'nde hizmet veren Sahil Restorant, farklı lezzetleri denize sıfır konsepti ile Mersinlilerle buluşturmaya devam ediyor. İşte Sahil Restorant Kurucusu Muzaffer Özen ile yaptığımız özel röportaj;


Bize kendinizden bahseder misiniz?

Ben bu mesleğe 1972 yılında mutfakta başladım. 1995 yılına kadar çeşitli restoranlarda personel olarak çalıştım ve sonrasında kendi işletmemi kurdum. 10 masa olarak başladığımız restoran işletmeceliğinde, sürekli kendimizi yenileyerek daha elit kesimlere hizmet vermeye başladık ve bu çizgimiz doğrultusunda Sahil Restorant olarak denize sıfır konseptimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. 

Mersin'deki yeme içme sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?


Mersin'e genel anlamda baktığımızda tarım,  turizm, sanayi, gibi alanlardan ziyade yatırımcılar gıda sektörüne yönelmiş durumda. Bu da haliyle yeme içme sektörünün Mersin'de biraz daha hareketlendiğini gösteriyor. Mersin mükemmel bir sahil şeridine hakim. Bu sahil şeridini ne yazk ki restorancılık sektöründe aktif olarak kullanamıyoruz. Denize sıfır konsepti olan bizim dışımızda hiçbir restoran yok. denizin huzuru ile birlikte insanların yemeklerini yiyecebilecekleri ve şehir turizmini artırmak adına denize sıfır konumunda olan restoranların fazlalaştırılması gerekiyor.

Bu gün baktığımızda bu kadar uzun kıyı şeridi olmasına rağmen insanlar deniz kıyısında balık yemek için kilometrelerce yol gidiyor. Biz Sahil Restorant olarak denize sıfır konseptimizle denizin huzurunu insanlara yansıtmaya devam edeceğiz. Temennimiz Sahil Restorant ile birlikte denize sıfır konumunda olan daha fazla restorantlar olmasıdır. Bu Mersin'i yeme içme sektöründe ileriye taşıyacaktır.

Yiyecek içecek sektörü piyasaya sıcak parayı süren öncü bir sektördür. Dolayısıyla kentin ekonomisine sıcak para akışı sağlıyoruz. Bu bağlamdan dolayı restoranların Mersin'de daha yaygın hale gelmesi gerekiyor. Bir diğer konu ise; dışarıya para kazandırmamamız gerekiyor. Dışarıdan gelen ürünler yerine yerli ürünler kullanmalıyız. 

Sahil Restorant'ın diğerlerinden farkı nedir?

Sahil Restorant'ın en farklı özelliği denize sıfır olması ve farklı lezzetler sunmasıdır. Her türlü deniz ürününü Sahil Restorant'ta farklı bir tat olak bulabiirsiniz. Bizler sürekli kendimizi yenileyerek farklı lezzetler sunan bir işletme çizgimizden ödün vermeden Mersin halkına hizmet vermeye devam ediyoruz. Bünyemizde bu işin içinden gelen ve bu işin tozunu yutmuş tecrübeli ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Gerek alaylı gerekse eğitimli aşçılarımızla yol yürüyoruz. Yakında Arda'nın Mutfağı'nda eğitimini tamamlayan kızım farklı lezzetleri Mersinlilerle buluşturmak üzere Sahil Resrorant bünyesine katılacak ve böylece profesyonellik hacmini daha üst noktalara taşıyacağız. 

 
Editör: Barış Köksal