Mezitli'de ultra lüks daireleri ile fark yaratan Dalgıç yapı Müteahhiti Bayram Dalgıç, Dalgıç recidance'ın özelleklerini Çukurova Expres Gazetesi'ne anlattı. 

İşte Bayram Dalgıç ile yaptığımız o ropörtaj;


Neden inşaat sektörünü seçtiniz?

Biz yıllardır bu alanda hizmet veriyoruz. 18 yıldır bu işin içerinde olduğum için artık kendi işimizi yapmaya karar verdik. 2010 yılında Dalgıç yapı olarak ilk projemi gerçekleştirdim ve ikinci olarak da Dalgıç Plaza 2 projesini hayata geçirdim. Şuanda yapımı devam eden Dalgıç Rezidance ise benim 3. Projemdir.
 
Neden Dalgıç Rezidance?

Mutluluğunuzun daim olması için yapıldı.. Çünkü, herkesin farklı olduğunu söylediği bir yerde asıl fark, işlevsel fayda yaratmaktı. İnsanları günlük hayatlarının sıkıcı karmaşasından kurtarıp, eskinin kaygısız rahatlığıyla modern kent yaşamının gereklerini sentezleyen, her döneme uygun, en iyiye ulaşabilmek için konfor ve keyfi arttıran bir konsept geliştirdik. Çünkü Mutluluğunuz mutluluğumuzdur...

Dalgıç Rezidance'ın özelliklerinden bahseder misiniz?

Dalgıç Rezidance, 7000 Metrekare üzerinde kurulmuş 3 bloktan oluşan 5500 metrekare Peyzaj Alanına sahip, her katta 2 daire toplam 68 daireden oluşan bir yapıdır. 

Binalarımız içerisinde 12 kişilik asansör ve bunun yanında ayrı bir sedye asansörü mevcuttur. Recidance içerisinde çocukların kullanabileceği birçok sosyal alan mevcuttur. Bunların içerisinde biri çocuk havuzu olmak üzere toplam 2 adet havuz, sinema salonu, fitnees salonu, barbekü alanı, teniz kortu, basketbol sahası, açık ve kapalı çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal aktivite alanlarımız mevcuttur. 

Dairelerimiz 4+1 olmak üzere bürüt 250 metrekaredir. Her dairemizde ikinci bir mutfak ve klima balkonu mevcuttur. Her dairemizde kat bahçesi ve vestiyer odası mevcuttur. Bütün dairelerimizde özel sauna sistemi ile 7 yıldızlı bir otelin konforunu aratmadık. Bütün dairelerimizde radyatörler mevcuttur.


 
Dalgıç Rezidance sonrasında yeni bir proje düşünüyor musunuz?

Şuanda yeni bir arsa için görüşmelerimiz sürüyor. Artık mümkün olduğunca Dalgıç Rezidance gibi kaliteli yapıları Mersin halkının rahatlığına sunmaya gayret göstereceğiz. Eğer işinizi doğru ve kaliteden ödün vermeden yaparsanız ileriye dönük projeleriniz her zaman aktif bir yol izleyecektir. 

Dalgıç Rezidance’ın tamamlanması ne kadar zaman alır?

Temmuz – Ağustos ayı gibi bütün işlerimizi bitirip, Dalgıç Rezidanc’ı mükemmel bir yapı haline getireceğiz. Şuanda örnek binamız yüzde 90 oranında tamamlandı. Tamamlanan binamızda çok fazla bir seçenek kalmadı. 



İyi bir inşaat yapılması için nelere dikkat edilmesi gerekir?

Bu iş sadece maddiyatla gerçekleşen bir iş değildir ve gerçekten belirli bir bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor. En önemlisi yaptığınız işin sürekli takipçisi olmalısınız. Ucuza kaçmak için binada kullanılacak malzemelerde kaliteden ödün verilmemesi gerekiyor. Bir site veya apartman yapıyorsanız onun ileriye dönük sorunlarını da göz önünde bulundurarak plan proje yapılması gerekiyor. 

 


 
Editör: Barış Köksal