Mersin ve ülke ekonomisinin sadece tarım, lojistik ve turizmle ilerlemeyeceğini belirten Çerikçi, ‘Mersin bulunduğu coğrafya itibari ile yatırıma müsait bir konumda. Baktığımızda Mersin’deki bütün iş adamları tarım, lojistik ve turizm alanlarında Mersin’i ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Tabi ki de bunların hepsi var ama Mersin ve ülke ekonomisini ciddi anlamda etkileyecek olan, yükte hafif, çapta çok büyük olan teknolojiye yönelmemiz gerekiyor. Bu Mersin’in gizli kalmış bir eksiğidir. Artık teknoloji günümüzün her alanında yanımızda. Bu bağlamdan dolayı teknoloji ürünlerinin ihracatını ön planda tutmamız gerekiyor. Mersin teknoloji ürünlerinin üretimi için uygun bir alana sahip, bunun iyi değerlendirilmesi Mersin ekonomisini kalkındıracaktır. Burada Mersinli iş adamlarına büyük iş düşüyor, çünkü bu pazar ciddi bir pazar’ ifadelerini kullandı.

Teknoloji ürünlerinin hayatımızın her alanında bizi çevreleyen en büyük araç olduğunu söyleyen Çerikçi, ‘Bu gün baktığımızda teknolojik ürünler yaşantımızın her anında bizi çevrelemiş durumda. En basiti hafıza kartından başlayarak, bilgisayarlar, işlemciler, telefonlar, uygulamalar üretilerek bu pazarda yerimizi almamız gerekiyor. Mersin’i ayakta tutan bir limana sahibiz. Ülkemizde yapılan teknolojik ürün ihracatı Mersin Limanı sayesinde ciddi bir kitleye ulaştırabilir’ dedi. 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin yaptığı yatırımlara değinen Çerikçi, ‘Mersinimizin elinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gibi her türlü yatırıma açık bir güç var. Ben buradan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini uzun yıllardır yaptığı yatırımlardan dolayı kutluyorum. Mersin’de uzun yıllardır çalışan ve Mersin için çaba gösterdikleri apaçık ortadadır. Bizim elimizde böyle bir güç varken teknoloji ürünlerinin üretilip ihracatının sağlanmaması için hiçbir engel göremiyorum. 

Bu tür yatırımlar başka sektörleri de dolaylı ve doğrudan etkileyecektir. Örnek verecek olursak Teknoloji İhracatı Mersin’i ciddi anlamda kalkındıracak ve Mersin bundan doğrudan etkilenecek. Şuanda Mersin İdman Yurdu’nun durumuna baktığımızda tam bir fiyasko görüyoruz. Mersin İdman Yurdu’nun şuanda bu konumda olmasının sebebi güçlü yatırımların eksikliğidir. Yatırımlarımız artıkça, kentimizin sosyal ve kültürel anlamdaki faaliyetleri de artacaktır. Marka kent dediğimiz kelimenin özü aslında yatırımdır. Yatırım ve üretim varsa her zaman marka olursunuz ve bununla da kalmayıp o markayı sürekli ayakta tutar, korursunuz.’ dedi.

Son olarak Mersin için ciddi bir değere sahip olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın bu konu ile ilgili geniş bir araştırma yapılarak teknoloji üretimi konusuna el atması gerektiğine dikkat çeken Çerikçi, ‘Bir diğer konu ise, Mersin milletvekilinin Kalkınma Bakanı olmasıdır. Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın bu konu hususunda ciddi bir yol izlemesi gerektiği kanaatindeyim. Özellikle seçimden önce verilen vaatler hızlıca yerine getirilmeli. Mersinli girişimcilerde bu duruma destek olmalı. Yatırım yapılırken yatırımı talep eden insanların olması gerekiyor. Şuanda gördüğümüz kadarıyla Mersin hakkında basına ciddi anlamda demeçler veriliyor. Bunlar sadece lafta kalmamalı. Bir an önce Mersin’i hak ettiği yere taşımak için üretim ve ihracat alanının genişletilmesi şart. Bunu yaparken de araştırmacı ve yenilikçi bir yol izleyerek dünyanın ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapmamız gerek. 

Teknolojik ürünlerin üretimi ve ihracatı konusunda Türkiye elini taşın altına koymalı. Tüketen toplumdan hızlıca uzaklaşıp, üreten bir toplum olma yolunda ilerlemeliyiz. Aksi takdirde ülke ekonomisi ciddi anlamda S.O.S vermeye devam edecektir’ dedi.
Editör: Barış Köksal