www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

‘Hayatım boyunca hiç bir zaman 4 katlı bir merdivene çıkmadım’, "Bedenime göre kıyafet bulmak hayatımın en önemli sorunu oldu.", "Sosyal aktivitelere katılmıyordum"… Bu cümleler 11 ay önce tam 151 kilo olan ve hiçbir cerrahi müdahale olmadan 99 kiloya inmiş olan bir kişinin cümleleri.

2011 Yılı kasım ayında tam 151 kilo olan Hüseyin Topal yaşam standartlarını değiştirerek 11 ayda 52 kilo verdi.

Geçmişte 4 yıl boyunca hentbol yaptığını ifade eden Topal “Benim kilo alma sürecim hentbolu bıraktıktan kısa bir süre sonra başladı ve ben 10 yıl içerisinde 151 kiloya ulaştım. Bu zaman içerisinde bu kadar çok kilo almamdaki sebeplerden biriside çok fazla alkol alıyor olmam ve düzensiz beslenmemdi” dedi.

Kasım 2011’de ilk olarak alkolü bıraktığını ve daha sonra spor yapmaya başladığını ifade eden Topal, “Haftanın 5 günü günde 2 saat spor salonuna giderek spor yaptım. Hafta sonları ise yaklaşık olarak 30 kilometre boyunca yürüyüş yaptım. Spor salonunda ağırlıklarla ve yürüyüş bandı ile çalıştım” ifadelerini kullandı.

Yemek kültüründe de değişiklik yaptığını dile getiren Topal, zayıflamaya karar verdikten sonra alkollü ve gazlı içecekleri tüketmediğini, şeker, tuz ve ekmeği hayatından çıkardığını söyledi.

Spora başlamadan önce hayatı boyunca 4 katlı bir apartmana asansörsüz çıkamadığını söyleyen Hüseyin Topal, “5 dakika yürüyüş yapsam nefesim daralırdı. Ama şimdi saatlerce ve kilometrelerce yürüyebiliyorum. Ayrıca uyurken çok fazla horladığımı söylerlerdi şimdi böyle bir rahatsızlığım kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Topal’ın yaklaşık bir yılda 52 kilo vermesini sağlayan diyeti ise şu şekilde:

Sabah Kahvaltısı

1 paket Kepekli bisküvi

Bol yoğurt

Yağsız ve tuzsuz çoban salata

Ara Öğün

2 Bardak sıcak çay

Öğlen

Günlük yemeklerden bir tabağın içini dolduracak kadar

Ekmek yok

Yağsız ve tuzsuz çoban salata

Bol yoğurt

Ara Öğün

2 Adet elma

Akşam

2 saat sporun ardından çok az yemek

1 tabak bol yoğurt

1 tabak bol salata

Akşam saat 20.00’den sonra sadece su

Editör: Barış Köksal