Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1982 yılında Bitlis Tatvan’da doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İlkokul, ortaokul ve liseyi Tatvan’da okudum. 1997 yılından bu yana aktif olarak ticari hayatımı devam ettiriyorum. 2006 yılında ailemle birlikte Mersin’e yerleştim. 

Doğa Grup Şirketi hangi alanlarda faaliyet gösteriyor? 

Doğa Grup olarak Hazır Beton, Madencilik ve Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Doğa Beton olarak Mersin’de Hal, Tece ve Gözne’de kurduğumuz 3 ayrı tesiste hazır beton alanında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hazır beton sektöründe Mersin pazarında iddialı bir firmayız. Aynı zamanda Gözne’de taş ocağı ve mermer ocağı yatırımımız var. 

“MERSİN’İN BÜYÜK PROJELERİNDE DOĞA BETON İMZASI VAR”

İş hayatına atılma sürecinizden bize bahseder misiniz? Doğa Grup Şirketinin kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

Doğa Grup, babam ve ağabeyim tarafından kurulan bir şirkettir. Doğa Grup bir aile şirketidir. 1997 yılında büyüklerimizin kurduğu şirketin bayrağını devraldım. İş hayatına ilk olarak akaryakıt sektörü ile başladım. Türkiye’nin belirli noktalarında akaryakıt sektöründe işletmelerimiz mevcut. 2006 yılından sonra da hazır beton sektöründe yakaladığımız ivme ile birlikte sektörün öncülerinden biri olduk. Mersin’de birçok projede Doğa Beton’un imzası var. 

Doğa Beton: Doğa Beton, hazır beton ağırlıklı olarak hizmet veriyor. Gözne’de beton santrali kurduk. Bunun yanında bir de taş ocağı işletmeciliği yapıyoruz. Doğa Beton bünyesinde yaklaşık 150 kişi istihdam ediliyor. Gerek kamuda gerek özel sektörde birçok büyük projeyi başarı ile bitirmenin mutluluğunu yaşadık. Şehir Hastanesi, Stadyum, Medikal Park Hastanesi, diş hastanesi gibi projeler bunlardan bazılarıdır. 
Akaryakıt: 1997 yılından bu yana akaryakıt sektöründeyiz. Opet, BP, Petrol Ofisi, Shell gibi kendi bayiliklerimiz var. 2012 yılında da Turkish Oil adı altında dağıtıcı lisansımızı sektöre dahil edip, kendi istasyonlarımızı kurduk. Şuanda da Türkiye genelinde 30 adet bayiliğimiz söz konusu. Turkish Oil, 2012 yılı itibari ile enerji piyasasının vermiş olduğu izinle dağıtıcı lisansı yapmaktadır ve aynı zamanda akaryakıt ithal etmektedir. Bayilerinin ikmallerini TÜPRAŞ ve BP’den temin etmektedir. Sektörde dağıtıcı tarafında çok büyüme hedefi içerisinde değiliz. Asıl amacımız yaklaşık 150 adet butik istasyon bayii ağı oluşturmak. Ekonomik ve piyasa şartlarının toparlanması ile birlikte büyüme hedefimizde ilerlemeye devam edeceğiz. 

“HEDEFİMİZ İNŞAAT SEKTÖRÜ”

Doğa Grup için 2020 nasıl geçti? 2021 yılındaki hedefleriniz nelerdir?

Doğa Grup, 2020 yılında Madencilik sektöründe atağa kalktı ve ciddi bir büyüme gösterdi. Şuanda Kütahya’da Eti Bor Madencilik’in bir ihalesini aldık. Şuanda orada 220 çalışanımız mevcut. Şuanda Bor madeninin üzerini açıyoruz. Dolayısıyla 2020 Doğa Grup için her sektörümüzde atak bir yıl oldu. Her ne kadar pandeminin olumsuz etkileri olsa da bizler çalışmaktan ve üretmekten korkmadan yolumuza devam ettik. Başarılı bir yıl oldu bizim için. Bu başarımızı da önümüzdeki yıllardaki yatırımlarımız ile taçlandıracağız. 

2021 hedeflerimiz arasında  İnşaat sektöründe hazırlığımız söz konusu. Hazır betonda pazarda her zaman liderliğimizi korumak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşaat sektörünün hareketlenmesi ile birlikte Doğa Grup liderliğini kaptırmadan tüm sektörde ticari ağını artırarak daha fazla istihdam ve üretime ağırlık verecektir. 

“MERSİN İKİNCİ İSTANBUL OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Mersin’deki iş hacmini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bana göre Mersin, iklimi ve coğrafi konumu itibari ile Türkiye’nin ilk 5te olan illerinden biridir. Çok alanda avantajlı yönlerimiz var. Bunların başında da Mersin Limanı ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi geliyor. 12 ay boyunca burada hem sanayi alanında, hem turizm hem de üretim alanında ticari bir ağ oluşturulabiliyor. 

Mersin her zaman kendini geliştiren ve büyüme oranını her geçen gün üst seviyelere çıkartan bir kent. Yapılan yatırımlar ile birlikte Mersin Türkiye’nin 2. İstanbul’u olacaktır. Mersin pazarının önü açıktır. Çevre illere baktığımız zaman bunu daha net anlayabiliyoruz. İş dünyasını tatmin edecek, yabancı yatırımcıları bünyesine çekecek bir cazibe kentidir Mersin. 

“İÇEL İDMAN YURDU KALICI ESERLER BIRAKACAK”

Aynı zamanda İçel İdman Yurdu Kulübü Başkanlığı yapıyorsunuz. Kulübün çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

4 yıldır İçel İdman Yurdu’nun Kulüp Başkanlığını yapıyorum. Süper Amatörde namağlup şampiyonluğumuz oldu. Geçen yıl 3. Lige çıktık ve 4 senede 3 şampiyonluk elde ettik. İçel İdman Yurdu ismini şehirle bütünleştirdik. Kent protokolü ile birlikte İçel Spor ismini İçel İdman Yurdu olarak değiştirdik. Biliyorsunuz ki Mersin İdman Yurdu’nun geçmiş yıllarda olan borçlarından dolayı üzücü bir tablo oluştu ve İçel İdman Yurdu ile temiz bir sayfa açtık. Hedefimiz takımımızı her yıl bir üst lige taşımaktır. Burada kalıcı bir sistem yaratmayı düşünüyoruz. Alt yapısı güçlü, yere sağlam basan bir kulüp yaratmak istiyoruz. Bu şehrin çocuklarına önemli bir miras bırakmak istiyoruz. İçel İdman Yurdu adını Türk futbolunda kalıcı hale getirmek en büyük hedefimiz. Bunun için de alt yapı büyük önem taşıyor. Mersin futbolu için önemli adımlar atacağız. Futbol okulları kurup alt yapıdan futbolcular yetiştireceğiz. Kendi şehrimizin çocuklarına fırsat vereceğiz.

Editör: Barış Köksal