Doğukan Acar kimdir?

1992 Diyarbakır doğumluyum. Yaklaşık 26 yıldır Mersin’de yaşıyorum. Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Ticaret okudum. Daha sonra da babam tarafından kurulan MERTAŞ’ın yönetiminde yer alarak işlerin başına geçtim. 

İş hayatı serüveniniz nasıl başladı?

2012 yılında iş hayatına atıldım. Bu işin en dibinden, en alt kademesinden, işin tozunu yutarak başladım. Burası zaten benim ailemin şirketi ben istediğim koltuğa otururum havası ile değil, hak ederek bu koltuğa oturdum. Zorlukları görerek, işin püf noktalarını öğrenerek başarıyı elde ettim. 

MERTAŞ’ın hizmet alanlarından bahseder misiniz?

MERTAŞ, geçmişten bu yana 1992 temelli olarak Babam Ramazan Acar tarafından Mersin’de başlamıştır. MERTAŞ, ince inşaat malzemeleri dediğimiz, seramik, vitrifiye, armetür ve bunun gibi montaj malzemesi ürün grubunun toptan dağıtımını yapan bir firmadır. Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Hatay ve Şanlıurfa olmak üzere 6 ilde faaliyet gösterip, irili ufaklı alt bayileri olan bir şirketiz. 
2012 yılında bu iş yerine giriş yaptığımda, toptan dağıtım yapan bu şirketi perakende sektörü olarak da 2019 yılında İstemihan Talay caddesinde Seramiksan showroomunu açtık. Perakendedeki büyüyen pazarı daha da büyütmek amacı ile 2020 yılının sonuna doğru Silifke mağazamızı da açacağız. MERTAŞ bünyesi altında şuanda 31 kişiyi istihdam ediyoruz. 

MERSİN’İN HER İLÇESİNDE BİR SHOWROOM

MERTAŞ’ın ileriye dönük hedefleri nelerdir?

MERTAŞ ilk etapta gözle görülebilir hedef olarak perakende alanında önce Türkiye’de daha sonrada dünyada ciddi atılımlar yapmayı hedefliyor. Perakende olarak öncelikle kendi şehrimiz olarak kabul ettiğimiz ve benimsediğimiz Mersin’in bütün ilçelerini hedef alarak mağazalarımızı genişletmek istiyoruz. Bunun analizini yapıp ilk olarak Silifke ilçemizden başlamış bulunmaktayız. Bunun yanı sıra uzun vadeli hedeflerimizde önce Çukurova bölgesinde mağazalar açıp, Türkiye genelinde perakende alanında ciddi projelere imza atmak istiyoruz. Kısa vadede ise planlarımızı tamamen Mersin üzerine kurduk. 

Sizin gibi genç girişimcilere önerileriniz nelerdir?

Her insan girişimci olarak hayatına yön vermelidir. 28 yaşında olmama rağmen ticaretin ve iş hayatının içindeyim. Girişimci olmadan, hayal kurmadan hiçbir yere varılmıyor. İş hayatına atılan herkesin bir hayali olması gerektiğini ve o hayalin peşinden gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaşamı anlamı kılan bana göre hayaldir. Girişimcilik ve hayal ruhunu bir araya getirdiğimiz zaman başarı kaçınılmaz bir hal alıyor. O yüzden insanların yaptıkları işe dört elle sarılıp, araştırmacı ve vizyoner bir yapı ile yol haritası çizmeleri gerekiyor.

Kaynak: Zirvedekiler Dergisi

Editör: Barış Köksal