Mersin’de doğum ve düğün fotoğrafçılığını farklı bir boyuta taşıyıp, marka haline gelen Dünya Aslan Photograpy kurucusu Dünya Aslan, fotoğraf sektöründe verdiği hizmet alanlarını ve fotoğrafçılığın nasıl olması gerektiğini Çukurova Expres Gazetesi’ne anlattı.

İşte Dünya Aslan İle yaptığımız o röportaj; 

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1983 yılında doğdum, aslen Hataylıyım. Fotoğrafçılığa çok küçük yaşlarda başladım. Fotoğrafçılık bizim aile mesleğimiz ve fotoğraf hayatımın her evresinde vardı. Evlendikten sonra Mersin’e yerleştim. Bebek fotoğraf stüdyosu çocukluğumdan bu yana hayalimdi. Mersin’e yerleştikten sonra Mersin’de doğum fotoğrafçılığı olmadığını fark ettim. Bunu fark ettikten sonra bu işe başladım. İlk kişisel sergimi Kipa, ardından Mersin Forum ve Mersin Marina’da açtım.

Fotoğrafçılıkta en çok hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Bizim asıl aile mesleğimiz düğün fotoğrafçılığıdır, ama ben bebek fotoğrafları çekerken inanılmaz derece mutlu olan bir insanım. Mersin’de hiç doğum fotoğrafçısı olmadığından dolayı ve bunu ilk olarak ben başlatınca haliyle Dünya Aslan doğum fotoğrafçısı olarak lanse edildi. Aslında bizim en çok hizmet verdiğimiz alan düğünlerdir. Genel olarak bütün organizasyonlarda fotoğraf çekimi yapıyoruz. Bunların arasında en başta düğün olmak üzere, doğum, bebek, doğum günü gibi etkinlikler var. Bu aralar Cast Ajans tarzı dediğimiz model fotoğrafçılığı çalışmalarımız var ve pek yakında o fotoğraflar da yayınlanacak. 

Neden fotoğrafçılığı seçtiniz?

Fotoğrafçılık bizim aileden gelen bir meslek ve sürekli içinde olduğum için bu mesleğe yöneldim. Fotoğrafçılık yapmak için olaylara bakış açınızı geniş tutmanız gerekiyor ve kadraja aldığınız bir kareye anlam yüklemeniz gerekiyor. Ben bunu yapabiliyorum ve bunu yaparken gerçekten mutlu oluyorum. Fotoğrafçı olmak için fotoğraf çekmeyi sevmek gerekiyor. Özellikle bebek fotoğrafları çekmeyi seviyorum ve küçüklükten bu yana bebek fotoğrafları stüdyosu açmak benim en büyük hayalimdi. Ben oğlumun doğumunda bir doğum fotoğrafçısı olmadığını fark ettim ve bu benim için büyük eksiklik oldu. Bu açığı fark ettikten artık bir stüdyo açmam gerektiğini düşünerek Dünya Aslan Fotoğrafçılığı Mersinliler’in hizmetine sundum.

Mersin’de doğum fotoğrafçılığı nasıl karşılanıyor?

Şuanda eskiye oranla doğum fotoğrafçılığı daha çok ilgi görmeye başladı. Ben mesleğe başladığım ilk zamanlar hastanelere girişlerde zorluk çektim. Bundan kaynaklı olarak zorlanmalarımız oldu. Şuanda hastanelerle bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Tabi ki genel olarak bakıldığında Mersin doğum fotoğrafçılığı konusunda biraz geride. Bugün bakıldığında çocuklarımız için her şeyin en iyisi olsun istiyoruz, ama işin hatıra ve kalıcılık kısmına gelindiğinde fotoğraf kısmı es geçiliyor. Bugün, bir anne ile bebeğinin ilk karşılaşmasını, ya da bir babanın bebeği ile ilk karşılaştığında yaşadığı mutluluğu fotoğrafla kalıcı hale getirip, yıllar sonra o fotoğraflara bakıp o mutluluğun tekrarını yaşamak huzurun anahtarıdır. Biz ilk önce insanlara bunun ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İlerde bu fotoğraflara bakıldığında yüzünüzdeki gülümsemenin yerini hiçbir duygu alamaz.


Size göre iyi bir fotoğraf nasıl olmalı?

Bu sizin o fotoğraftan ne istediğinizle alakalı bir durumdur. Fotoğrafta tabi ki de ışığın ve açının önemi çok fazla. Bunların dışında fotoğrafa bir anlam yüklemek gerekiyor ve fotoğrafı anlamlı bir hale getirmek için farklı bir bakış açısı kullanmanız gerekiyor. Eğer siz özgürlük temalı bir fotoğraf çekmek istiyorsanız bunu bir çocuğun gözlerini çekerek insanlara işleyebilirsiniz. 

Ben hizmet verdiğim insanlara şunu yansıtmaya çalışıyorum; doğum fotoğrafçılığından örnek verecek olursak, bir babanın, bebeği ile ilk karşılaştığında gözünden akan yaşı kadrajıma alabiliyorsam ben mutluluğu yaşamışım demektir ve bana göre mutluluğun fotoğrafı budur. 

Benim için fotoğraf bir bütündür. Beyinde başlar, iyi bir göz, yeterli ışık, sağlam makine ve doğru an gerektirir. Bu bütünlüğün içerisinde beklenen en önemli duygulardan biri de mutluluktur. Böylelikle güzel bir fotoğraf mevcut olur. Belki bir bakış, bir gülüş, bir elin sıcaklığı ya da gözünüzden süzülen bir damla yaşı, yaşanan mutluluğu anlatabilmektir. Bu mutluluğunuzu yıllar sonrasına ölümsüzleştirebilmek için insanların yanındayız.

İnsanlar neden sizi tercih etmeli?

Herkesin bir hikayesi vardır ve her hikaye yaşamdan izler taşır. Hayatınızın en önemli “evet”ini dediğiniz günde, ailenizin yeni üyesini beklediğiniz o tarifi imkansız heyecanlı anınızda,  mutlu olduğunuz her anda yanınızda oluyoruz.

Ekip olarak işimize sevgimizi, tecrübemizi ve profesyonelliğimizi katıyoruz. Photoshop tekniklerini yaratıcılığımızla birleştirip size en iyisini sunmayı amaçlıyoruz. Profesyonel anlayışımız ve deneyimlerimizle bir çok yaşanmış albümler tasarlıyoruz.

Dünya Aslan Photograpy Tel: 0 324 328 60 70

Editör: Barış Köksal