Editörümüz Berivan Sürgit sordu, Mehmet Özdiker yanıtladı. İşte O Röportaj: 

Özdiker İnşaat kaç yılında kuruldu.?

1980 yılında Mersin’e geldik. Babamızla beraber 1980’den bu yana Mersin’de inşaat sektöründe hizmet vermekteyiz. Yaklaşık 30 seneden bu yana Mersin'de inşaat sektöründeyiz. Kendi arsalarımız üzerinde yap, sat olarak hizmet vermekteyiz. 

Özdiker İnşaat olarak tamamlanan projeleriniz ve devam eden projelerinizden biraz bahseder misiniz.?
Eskiden tek blok, tek bina şeklinde yapıyorduk. O şekilde sayılır ise 30’dan fazla tamamlanmış projemiz mevcut. Sonra Mersin’de sektör sitelere döndü. Bizlerde site olarak Mersin’de Garden City, Garden Life ve Garden Life 2 adında projelerimizi tamamladık. Şuan devam eden ve Mersin’de bir eşi daha olamayan bir projemiz var; bu da ‘Corona’ üniversite yolunda Özdiker Corona konsepti ile başladık. Yaklaşık 272 daire, 4 bin m2 civarında mağazalarımız var. Bunun dışında yine Okan Merzeci’de Cadde Özdiker mağazalarını bitirdik. Onlarda 150 metre cepheli cadde boyunda mağazalar oluşturduk, onlar da şuan faaliyette. Corona bittikten sonra elimizdeki mevcut projelerle Mersin’e katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Projelerinizi planlarken nelere dikkat ediyorsunuz.?
Biz orta halli insanlara hitap ediyoruz. Biz projelerimizi yaparken, insanların yaşam süreçleri boyunca mutlu olabileceği, aileleri ile güzel vakit geçirebilecekleri, aynı zamanda da sürekli olarak değer kazanabilecek projeler olmasına özen gösteriyoruz. Özellikle bayanlar evin ne kadar kullanışlı olduğuna özen gösteriyor; biz de bu anlamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hem konum olarak hem de kullanım açısından uygun olmasını istiyoruz. 
Özdiker İnşaat olarak başka şehirlerde de projeleriniz var mı.?
Hayır biz sadece Mersin’de hizmet veriyoruz. İnşaat sektörüne Mersin’de başladık, Mersin’de çok büyük inşaat firmaları yok. 'Mersin’in de görsel anlamda bu tür projelere ihtiyacı var' diye düşünüyoruz. Bizler Mersin’e hizmet vermekten çok mutluyuz. 

Mersin’deki inşaat sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz.?
Mersin’de inşaat sektörü iki senedir kendini geliştirmiş durumda. Hem görsel anlamda, hem de satış anlamında müteahhitleri mutlu etmeye başladı. Diğer illere göre sektörün iyi durumda olması, hem vatandaşa hem de bize büyük katkısı oluyor. Sektör içerisinde sürekli 'daha iyiyi yapma' yarışı var, bu da sektöre kalite getiriyor. 
Günümüzde insanların sizden beklentileri neler.? Siz bu beklentileri nasıl karşılıyorsunuz.?
İnşaat sektörü kolay değil, insanlar sizden dairelerin hem güzel, hem kaliteli malzeme ile yapılmış, hem de ucuz olmasını bekliyorlar. İnsanlar 25-30 sene çalışıp ancak bir daire alıyorlar. Bu yüzden seçici oluyorlar genellikle. Bizlerde daire alacaklara hem sağlamlık, hem de kullanış açısından elimizden gelen imkanı sunuyoruz. Dediğim gibi insanlar sadece bir daire alabilmek için yıllarca çalışıyor, bizler de vatandaşımızın bu yıllarının boşa gitmemesi için kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz.
Mersin GİAD yönetimine seçildiniz. Mersin GİAD ile ilgili bir değerlendirme alabilir miyiz?

Mersin GİAD yönetim kurulu 13 kişiden oluşuyor; ve bu 13 kişinin hepsinin birbirinden farklı görüşleri var. Farklı seslerin olması her zaman için demokrasinin bir kuralıdır. Önemli olan bu fikirleri bir araya getirerek, ortak kararlar alabilmek ve bunu faaliyete dökebilmektir. Bu anlamda da Başkan Mehmet İzol’a büyük görev düşmektedir. Yönetimde olan arkadaşların her biri farklı meslekten. Bize de burada düşen görev, fikirleri beyan ederek Mersin için en doğru çalışmaları yapmaktır. Zaten bu yönetime girmemizin amacı Mersin’e nasıl hizmet verebilirizi hayata geçirmekti. Bu anlamda da en iyi hizmeti verebilmek için Mersin GİAD yönetiminde buluştuk. 

Mersin GİAD olarak belirlenen çalışmalarınızdan bize bahseder misiniz.?
Yeni bir proje üzerinde konuşmaya başladık. Bu proje ise 3T. Projenin tanıtımına önümüzdeki aylarda başlayacağız. 3T'nin açılımı ise  Tarım, Turizm ve Taşımacılık. Mersin'in en önemli iş sahaları olan tarım, turizm ve taşımacılık sektöründe ne gibi çalışmalar yapılabileceğini, bu sektörlerin daha da gelişmesi adına neler yapılabileceğini masaya yatırarak gerekli çalıştaylar ile bu konulara eğileceğiz. 

Editör: Barış Köksal