2011 yılında kurulan TESLA kuruluşu ile birlikte bilişim sektörüne atıldı, 2013 yılından beri piyasa talepleri doğrultusunda Kamera ve Alarm sistemleri projeleri ile bu alanda kısa sürede önemli bir itibar kazandı.

Çukurova Expres Gazetesi olarak, Tesla Bilişim ve Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Mehmet Aydöner ile birlikte, Tesla Bilişim ve Güvenlik Şirketi’nin hizmet alanlarını ve yaptığı işleri konuştuk.

İşte Editörlerimizden Barış Köksal’ın Mehmet Aydöner ile yaptığı o ropörtaj:

Tesla Bilişim ve Güvenlik’ten bize biraz bahseder misiniz?

2010 yılında Mühendislik Fakültesinden mezun olduktan sonra, Tesla Bilişim ve Güvenlik Limited Şirketini kurduk. Bilişim ve Teknoloji danışmanlığı ile başlayan hikayemiz,  aslında bizim sektörümüzle de içi içe olan elektronik güvenlik alanında gelen talepler sonrasında 2013 yılında bu yolda da devam etti. Firmaların tüm Teknolojik İhtiyaçlarının tek bir çatı altında tarafımızdan çözülmesidir aslında yola çıkış hikayemiz. 2011 yılında şirket kuruluşumuzdan sonra Mersin’in önde gelen firmaları ile çalışmalarımız oldu ve çalışmaya devam ediyoruz. Yine aynı şekilde ulusal bazda hizmet veren firmalarla da çalıştık. Bölgede kendi alanımızda büyük projelere imza attık, Aksa gaz, Petrol Ofisi’nin bölgedeki Güvenlik Sistemleri işleri, AVES yağ fabrikası ,AVES Depoculuk A.Ş , NuStar Energy L.P. gibi büyük projelerde yer aldık. Gönül verdiğimiz, şehrimizin en büyük değerlerinden, Mersin İdman Yurdu’nun 5 yıldır tüm teknolojik ve güvenlik işlerini yapıyoruz. Misyonumuz, Teknoloji ve güvenlik anlamında akla gelebilecek tüm talepleri en verimli çözümlerle müşterilerimiz ile buluşturmak.

Yaptığımız projelerin yanı sıra, sektörde orta ve küçük ölçekli güvenlik ihtiyacı olan firmaların ve ev kullanıcılarının, güvenlikle ilgili yetersiz çözümlerle karşılaştığını ve kurumsal hizmete ulaşamadıklarını fark ettikten sonra, sağladığımız kaliteli ve kurumsal hizmet anlayışımızı tüm kullanıcılarla buluşturma amacı ile sahaya indik. 

Hizmet alanlarınızdan bahseder misiniz?

Tesla Yazılım ve Güvenlik Ltd. şti . olarak  genel olarak baktığımızda 4 branşta hizmet veriyoruz.  Bunları, Teknolojik danışmanlık ve Network hizmetleri, Bilişim ile ilgili çözümler, Güvenlik Sistemleri (Alarm ve Kamera Sistem Kurulumları) ve Araç Takip Sistemleri olarak sıralayabiliriz. Şu anda bünyemizde 11 kişi çalışmakta olup, Mersin’de Çamlıbel ve Mezitli’de olmak üzere 2 şubemiz hali hazırda aktif hizmet vermektedir. Planlarımız arasında Haziran - Temmuz ayları gibi Adana ofisimizi aktif hale getirmekte var. 

Yaklaşık 6 ay önce Bilkent Holding bünyesinde yer alan Tepe Güvenlik A.Ş. firması ile bölge çözüm ortaklığı anlaşması yaptık. Bu anlaşma ile birlikte Alarm İzleme Merkezi kontrolünde, evleri, iş yerlerini, fabrikaları ve diğer yaşam alanlarını profesyonel alarm sistemleri ile koruma altına alıyoruz. Can ve mal güvenliğini koruma altına alan ev ve işyeri alarm sistemlerimiz hırsızlığa karşı çözüm yaratırken, aynı zamanda yangın, gaz kaçağı, acil sağlık ve panik durumları gibi özel çözümleri de kapsamaktadır. Bu noktada belirmek isterim ki, sistemimizi sadece bir alarm sistemine indirgemek yanlış olur. Sistem, ev veya işyerinizde olsanız da olmasanız da duruma göre farklı senaryolarla, sizi koruma altına almaktadır. Operatörlerimiz sinyalin gerçekliğini ve sorunun içeriğini saptamak için sinyal geldiğinde derhal kullanıcıyı arar. Onay aldıktan sonra hiç vakit kaybetmeden kolluk kuvvetleri, itfaiye, polis ve sağlık birimleri ile irtibata geçerek adrese yönlendirir. Bu noktada, verilen bu kapsamlı hizmetle ve TESLA olarak bu hizmeti doğru şekilde müşterilerimize ulaştırmakla diğer firmalardan ayrılmaktayız.

Tesla Bilişim ve Güvenlik olarak farklarınız nelerdir?

Bu güne kadar sektörde yapılan yanlışlardan bahsetmek istiyorum öncelikle. Yapılan işin adı her ne kadar güvenlik de olsa, güvenlik ile ilgili müşterilerle iletişime geçen personeller ve firmalar müşteri üzerinde güven imajını ne yazık ki bir türlü oluşturamadı. Bu sektöre girerken kendimize bir hedef belirledik; Hizmet verdiğimiz insanlar, bize evlerini ve iş yerlerini emanet ediyorlar nihayetinde. Biz hizmet verdiğimiz insanlar adına onların iş yerlerini ve evlerini koruyoruz, bunu düşünerek onları ihtiyaçlarına göre doğru ürünlerle buluşturmak ve aldıkları hizmetin devamlılığını sağlamak asıl farkımız olmalıydı. Gerekli özeni gösteremediğiniz takdirde, güvenlik hizmeti vermenizin hiçbir anlamı kalmıyor. Güvenlik hizmeti tamamen koordineli olarak yapılan bir iştir ve sacayağındaki bir tarafı aksatırsanız bütün sistem etkisiz hale gelir. Bizim ana hedefimiz kurumsal bir kimlik altında insanlara kaliteli ve güvenilebilir bir hizmet sunmaktır. 

Mersin’de yaptığınız işler nelerdir?

Mersin’de 5 yıldır Mersin İdman Yurdu’nun, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ve Kulüp içindeki ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun Süper Lige hazırlanma çalışmalarında, stadın Federasyon şartnamelerine uygun hale getirilmesi hususunda, Network alt yapısı, güvenlik sistemleri, kartlı geçiş sistemleri ve stadın açık alan internet sistemlerinin kurulması projelerini gerçekleştirdik. Aynı zamanda kolluk kuvvetlerine de, stadın içinde oluşabilecek olumsuzlukların takibini gerçekleştirmeleri için, video güvenlik sistemlerinin kurulması ile çözüm sağladık.
Bunun yanı sıra Mersin’in en büyük firmalarından olan AVES yağ fabrikasının, 120 araçtan oluşan Tır filosunu araç takip sistemleri ile koruma altına aldık ve aynı zamanda fabrikanın gümrüklü ve gümrüksüz antrepo ve açık alanlarının 90 kameradan oluşan video güvenlik sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirdik.
 
Petrol Ofisi ile bölgedeki kendi istasyonlarının güvenlik kameralarının yenilenmesi hususunda 2 yıl önce anlaşma yaptık. Yaklaşık 1 yıl önce Mersin Kazanlı’da yer alan, Alpet dolum tesisi ile bakım sözleşmesi imzaladık. Bunların dışında şehrimizin önemli firmaları olan Turkish Oil ve Mensal Petrolcülüğün alt yapı, güvenlik ve bilişim hizmetlerini veriyoruz. Mersin bölgemizde kullandığımız doğalgazın dağıtımını yapan, Aksa Gaz ve Aksa Jeneratör ’ün Çukurova bölgesindeki tüm idari ofislerinin ve depolarının elektronik güvenlik sistemlerini biz sağlamaktayız. 

İleriye dönük planlarınız nelerdir?

Sektörümüzde dağıtıcı pozisyonunda kalıcı olmak ve Bayi portföyümüzü genişletmekle paralel olarak, 2016 yılı ve sonrasındaki en önemli planımız, kurumsal kimliğimizi ön plana çıkartarak, büyük ölçekli müşterilerimize gösterdiğimiz hizmet anlayışını, aynı şekilde küçük ve orta ölçekli müşterilerimize de sağlamaya devam etmektir. Elektronik güvenlik konusunda, kurumsal hizmetle herkesi buluşturacağız.  Başta da dediğim gibi, bilişim ve güvenlik profesyonel kişiler tarafından, ciddiyetle yapılması gereken bir iştir.



Editör: Barış Köksal