www.cukurovaexpres.com / Özel Haber
'Ramazan ayı' dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Yenişehir Kurucu İlçe Başkanı Lütfi Parıltı, "İnsanlık için en özel şekilde, yılda bir ay yaşanan, manevi güzelliklerin doruklara çıktığı bir Ramazan ayına daha kavuşmuş bulunuyoruz. Recep ve Şaban ayları ile Kandillerin muştuladığı Ramazan ayı, adeta bütün bir senenin temel dinamiği gibidir" dedi. Ramazan günlerinin rahmet, bereket, feyiz, ilham, merhamet, dostluk, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma, sevgi, saygı, coşku, muhabbet gibi duyguların en yoğun yaşandığı günler olduğunu belirten Parıltı, bu günlerin, sene içinde geçen ayların özünü ve ruhunu, en tatlı dille aktardığını ifade etti.

Ramazan ayının yoğunlaştırılmış manevi bir program gibi olduğuna dikkati çeken Parıltı, "Gecesi-gündüzüyle adeta hızlandırılmış bir mana eğitimidir. Belki de insanın kendini muhasebe etme fırsatı bulabildiği, kendine gelme imkanına kavuşabildiği, eğriyi doğruyu iyice fark edebildiği, yeniden dirilmek için kapıların açılabildiği hayatın dönüm noktası olacaktır. Çünkü bu ayda bir ruh terbiyesi hükmündeki oruç nimeti insanlığa sunulmuştur. Oruç, hem bir toplum için ruhların arınmasını, hem de insan sağlığı açısından bir beden eğitimini içerir" dedi.

İnsanlığın her gün çeşitli nimetlerle ödüllendirildiğini belirten Parıltı, insanların Ramazanla sabrın ve açlığın zorluğunu, tokluğun kıymetini, sağlığın büyük bir nimet olduğunu daha iyi idrak ettiğini bildirdi. Ramazan ayının Kur'an-ı Kerim'in inmesi başta olmak üzere, yeryüzündeki bütün hayır ve bereketleri özünde toplayan bir ay olduğunu ifade eden Parıltı, bu ay içinde oluşturulan birlik ve beraberliklerin, yıl boyu, hatta belki bir ömür boyu sürecek birlik ve beraberliklerin sebebi ve çekirdeği olduğunu belirtti.

Parıltı, mesajında şunları kaydetti: "Bu ayda her yönden kat edilen mesafe diğer aylara göre çok fazladır. Ramazan'ı değerlendiren bir insan, diğer ayları da manen daha dolu dolu geçirir. Umarız ki bu ayı en iyi şekilde değerlendirenlerden oluruz. Bu duygularla, bir aylık misafirimiz olan Ramazan ayının, Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için, bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Ayını tebrik ederim."
Editör: Barış Köksal