Mersin Marina’nın gözde mekanları arasında marka değeri gittikçe yükselen Wo-Wo Brasserie kaliteli hizmet çizgisinden ödün vermeden Mersin’e hizmet veriyor. Özellikle yemeklerindeki lezzet ile kısa sürede insanların damak tatlarına hitap eden Wo-Wo yemeklerinin sırrını Çukurova Expres Gazetesi'ne anlattı.

İşte Çukurova Expres Gazetesi Editörümüz Barış Köksal’ın Wo-Wo Brasserie aşçısı Ahmet Savaş ile yaptığı o özel röportaj;

Wo-Wo’nun lezzeteli yemekleri Mersinli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bize bu lezzettin sırrını anlatır mısınız?

Öncelikle sizi seçmiş insanlara kaliteli bir hizmet götürebilmeniz için, önce o işi severek ve isteyerek yapmayı bir felsefe haline getirmelisiniz. Ben yaptığım işe sanat gözüyle bakıyorum ve yaptığım sanatı insanların damak tadına sunuyorum. Kaliteli bir tat elde etmenin yolu, işinizi doğru, titiz ve güvenilir bir şekilde yapmaktan geçer. 
Tabi ki bunların dışında kaliteli ve lezzetli yemekler sunabilmek için teknik unsurlar da vardır. 



Nedir bu teknik unsurlar?

Öncelikle etimizi güvenilir ve tamamen onaylı yerlerden bizzat seçip alıyoruz. Etimizi aldıktan sonra hazır hale getirilip dinlenmeye bırakıyoruz. On – on iki gün boyunca kekik ve fesleğen içerisinde zeytin yağı eşliğinde deniz suyu ile dinlenmeye bırakıyoruz. Etimizi kesinlikle başka hiçbir şeyle soslamıyoruz. İyi bir et yemeği olması için kesinlikle tatlandırıcı ve katkı maddeleri içeren soslar kullanmıyoruz ve kullananları da bu konuda desteklemiyoruz. Bu şekilde sosa yatırdığımız etimizi özenle pişiriyoruz. Servis kısmı da dahil olmak üzere yemeğimizin bütün aşamalarında ayrı ayrı sanat icra ediyoruz. 

Bunların yanında iş sadece aşçıda bitmiyor, ekibinizin iyi olması ve özenle çalışması da yemeğe artı bir değer katıyor. Ekip bir restoranın tamamlayıcı unsurudur. 



Wo-Wo daha çok hangi mutfaklara hitap ediyor?

İtalyan mutfağı, Meksika mutfağı ve Fransız mutfağını ön planda tutuyoruz. Bizim ön planda gelen yemeklerimiz arasında başta etimiz olmak üzere, makarna ve pizzalarımız da rehavet görüyor. Tat olarak farklı olan lezzetleri aynı kalite ile sunduğumuz için genelde yemeklerimiz ayırt edilmiyor. 

Lezzetli yemekler için ev hanımlarına neler önerirsiniz?

Öncelikle yaptıkları yemeği severek yapmaları gerekiyor. Aceleyle ve geçiştirerek yapılan yemeklerden lezzet beklemek mümkün değildir. Yemek demek yaşam demektir. Yemeğin içerisine koyacağınız herhangi bir besin kaynağı yemeğin tamamını lezzetsiz hale getirebilir, onun için yemeklerde hiçbir şekilde tatlandırıcı veya kimyasal içerikli katkı maddeleri kullanmamaları gerekiyor. Organik ürünler kullanılması sağlık açısından faydalı olacaktır. Bunların dışında araştırmacı bir yapıya sahip olmaları gerekiyor ve yaptıkları yemeğin üzerine sürekli yeni bir şeyler katmaları gerekiyor.

 



 
Editör: Barış Köksal